Kristianopel – Ystad

Efter att ha tillbringat söndagen i den trevliga byn Kristianopel med bland annat diverse båtpysslande och lunch på värdshuset så steg vi upp kl 03.00 och lämnade hamnen strax efter kl 04. Då fick vi en så här fin soluppgång som belöning!

Vi började med flera timmars motorgång i svag motvind, men det var utlovat ett vindskifte till sydost/ost och det kom mitt på dagen då vi kunde sätta segel och sedan få en riktigt fin eftermiddagssegling över Hanöbukten och förbi Sandhammaren. Vår förhoppning för dagen  var att kunna ta oss till Falsterbokanalen, men vartefter sjörapporterna kom under dagen blev vi alltmer tveksamma. Den långa och soliga seglingsdagen fick sluta i Ystad med regn,åska och vindprognos till kvällen på väst 16-19 m/s. Nu har vi ätit pasta med rökt lax och kommer att stupa i säng strax med vinden vinande i riggen. Mysigt!

5 tankar på “Kristianopel – Ystad

 1. Vilken underbar soluppgång. Ni måste haft en bra dag på havet. Vi tillbringade en stor del à vår dag på stranden. Första beach dagen på vår tur.

 2. Bra jobbat Hela Hanöbukten är en ansenlig sträcka. Ni får turista i Ystad i väntan på bättre väder. Själva har vi upplevt regnrekord med elavbrott som följd i helgen. Kram Kicki och Gunnar

 3. Ulla & Pelle,
  Har nu korsat Biscaya och ligger i Mimizan (med husbil).
  Regnigt o kallt även här !
  Segla lugnt !
  Mats & Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s