Midsommar på västkusten

Vi har haft en jättetrevlig midsommarhelg, trots att vi har haft (och har) närkontakt med lågtrycksvandringen från brittiska öarna. Midsommarafton firades i Gottskär, där vi blev mer än väl omhändertagna av Katarina och Håkan och många av deras vänner. Stor tack till er båda för stor gästfrihet, hjälp med diverse praktiska saker (bland annat hämtning av våra nya segel) och trevligt umgänge!

På midsommardagen kastade vi (Sofia, Simon, Ulla & Pelle) loss och fick fin segling utan regn och med fin vind upp till Björkö.

Vi hade tänkt oss Källö-Knippla eller Hyppeln, men där var så ont om plats och lite rörigt så det fick bli Björkö. Där avslutade vi dagen med skaldjursfrossa, Sofias magnifika jordgubbstårta, fotboll och vinden ylande i riggen.

Idag söndag vinkade vi farväl till Sofia och Simon, som skulle hem till jobbet. Tack till er båda för att ni var med oss! Runt lunch kom vännerna Lottie, Håkan och Anders med sin motorbåt till Björkö och vi fick en trevlig lunch tillsammans, innan vi satte segel och styrde norrut i regnet. Roligt att kunna ses inna vi lämnar Sverige! Nu ligger vi på Malmön, där vi räknar med att vara inregnade under morgondagen för att sedan gå vidare till Kungshamn (ett par sjömil norrut) och lite varvsarbete innan vi sätter kurs västerut. Allt väl ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s