Jordan

Idag har vi bland annat tagit itu med vår ”Jordan series drouge” som är tänkt att användas för mycket hårt väder. Den släpps ut från aktern och består av lång lina med 124 små koner och längst ut sätts en tyngd. Tanken är att den ska bromsa upp båten så den går att kontrollera och att den inte ”störtar ner” i djupa vågdalar. Här talar vi inte om vanligt hårt väder utan lite mer extrema situationer som vi förhoppningsvis inte ska uppleva. Jordan gör sig alltså bäst oanvänd. Det lustiga var att när vi fick den från England kom den förpackad i två stycken blå IKEA-kassar. Vi hade också beställt en sk launch bag, som skulle göra det mindre trassligt att få ut hela härligheten i havet om det skulle behövas. Bilderna nedan visar hur vi ringlat upp all lina och alla koner i launch bag och sen fått ihop en fin rulle som nu stuvats ner i båten.

5 tankar på “Jordan

  1. Först bro-whisky och nu Jordan. Jag har lärt mig mycket genom att läsa er blogg :-). Ni verkar ha det jättemysigt; hoppas att det fortsätter på inslagen bana resten av seglatsen!

  2. Den lille Jordan behövde inte riktigt en kojplats, men väl ett långt stuvutrymme under en koj 🙂

  3. Fortsätter att imponeras av alla High Tech prylar som ni tänker använda i nödsituationer. Jag kan inget om sådana där grejer, men om jag förstått det hela rätt, fungerar det ungefär som om man binder flera hinkar i ett långt snöre efter båten. Bara knaparna sitter kvar i båten så bör det nog fungera. Dimensionen på snöret antyder att det kan röra sig om stora krafter.

  4. High tech och high tech, tyg och snören med små rosetter och ingen elektronik i sikte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s