Skottland nästa

Tack för alla trevliga kommentarer! Vi uppskattar verkligen när ni hör av er. När det gäller sjösjuka så ska Ulla prova akupunkturtricket, tack Marianne.  Vi har också bunkrat en sjösjuketablett som heter Marzine, som tidigare fanns i Sverige och som vi (Ulla) var nöjd med. Hoppas det fungerar!

Apropå kommentaren från Per om att vi inte alltid syns på www.marinetraffic.com, så har det att göra med att inrapporteringen till siten bygger på att glada entusiaster sätter upp mottagere och vidarebefordrar. Detta gör att täckningen blir ojämn. Vi skickar själva in AIS-information från vår transponder när vi har internetaccess via 3G eller satellitförbindelse. Vi kommer sporadiskt att skicka in via satellit vid längre överfarter, men oroa er alltså inte när vi försvinner.

Vi har haft några bra dagar här i Arendal, som är en typisk norsk Sörlandsby med massor av fina vita hus som klättrar på sluttningarna runt den skyddade viken. En mycket trevlig och och service minded gästhamnskapten finns här också.

Byn verkar dock inte kunna erbjuda några kulinariska höjdpunkter. Vi har tagit det lugnt och gjort lite förberedelser inför vår första längre översegling. Vi har bland annat konfigurerat och startat upp internetaccess via vår Inmarsat satellitterminal. Otroligt enkelt och smidigt visade det sig. Vi har också aktiverat den speciella mailadressen vi kommer att använda oss av på stora vatten. Den tillhandahålls av Mailasail i England och är det som de flesta långseglare verkar använda. Det var väsentligt mycket svårare att få ordning på än satellitterminalen, men är nu på plats. Vi har gått igenom och kompletterat vår grab bag och bytt till lite mer ”stryktåliga” segel nu när flera långa passager väntar. Sen har vi förstås studerat vind och väderprognoser för Nordsjön och det verkar bli ett bra tillfälle att ta sig över de närmaste dagarna. Därför kastar vi loss igen imorgon och efter att ha rundat Lindesnes, som är Norges sydligaste punkt, sätter vi kurs mot Inverness i Skottland. Vi räknar med att vara framme på fredag. Tack Håkan för det vackra poemet inför vår färd!

3 tankar på “Skottland nästa

  1. Hej
    Kul att ni har kommit till Norge och ser ut att få ett bra väderfönster över till skottland. Själva har vi lagt till i Ostende efter ha kommit ut ur de holländska kanalerna. Kanalerna var trevliga speciellt, Harleem, Willemstad och Middelburg. Men nu känns det bra att vara ute på havet igen även om det var spegelblankt idag. Vi önskar en god seglats över till skottland!
    Kram Kate, Charlotte och Janne

  2. Nu blir det spännande. Hoppas AISen funkar så vi kan ha järnkoll på er. Hustru verifierar att Marzine är mycket effektiv. Bunkra om ni kommer över den.

  3. Nu har ni möjligen börjat känna doften av skotska destillerade drycker, fårull och fish & ships. Bra, i så fall är ni på rätt väg och snart framme. Hoppas att överresan har gått bra och att kryssandet mellan oljeriggarna har kunnar ske utan missöden.

    Ni nämner ”stryktåliga” segel. Avser ni även något annat än den högt skurna genuan? Har ni andra hemliga vapen i garderoben?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s