”What’s wrong with you folks?”

I måndags eftermiddag slussade vi och vår förstärkta besättning med Kicki och Gunnar, in i Clachnaharry Sealock, Caledonienkanalens första slussar. Efter att ha inhandlat kanallicensen var slussarna stängda för resten av dagen och det blev efter 2 sjömil nattham i Seaport marina, där vi efter båtmiddag tog en promenad (lång omväg) till närmaste pub som visade sig ligga ett stenkast från hamnen. I morse startade vi med nya krafter och har i lätt regn gått ungefär halva kanalen. Vid en av slussarna hade både Ulla och Gunnar lite problem att få upp tamparna till slussvakten och han utbrast då med emfas ”what’s wrong with you folks that can’t throw a rope?” Ödmjuka som vi är tog vi inte någon vidare diskussion med risk för att bli fast i slussen, men har nu anmält oss till en korrespondenskurs i lassokastning. Det gick dock bättre i efterföljande slussar :-). Allmänt kan vi säga att slussvakterna varit supertrevliga. Vi har också idag provat (utanför fendrarna) de sibiriska lärkplankorna som inköptes i Kungshamn. De behövs! Inget spår efter odjuret under vår passage över Loch Ness. Odjur får vi tydligen vara själva.

Vi avslutade med en slusstrappa på fem slussar vid Fort Augustus och sen var det hög tid för ankardrink, power nap och god middag på puben. Vi valde mellan en 300 g skotsk sirloin steak och ”lock keepers catch of the day”, som visade sig bestå av två korslagda fendrar, en halv båtshake och en sprucken seglarsko. Vad det blev ser ni nedan.

Imorgon fortsätter vi mot Corpach för vidare segling i Hebriderna.

5 tankar på “”What’s wrong with you folks?”

 1. Hej,

  Jag såg Loupan som deltagare på ARC 2012 och kände att jag var tvungen att höra av mig. Jag är väldigt intresserad av att segla ARC i höst. Jag har seglat hela livet (31 år gammal), har kappseglat för landslaget i laser, har skeppare klass 8 och har transportseglat flera båtar: (exempel)
  • Dehler 39, Stockholm – Kiel
  • X65, Nice – Faro
  • Dehler 54, Valencia – Nice

  Jag röker inte, tränar varannan dag, är en lagspelare och tvekar inte på några sysslor ombord förutom att klättra i riggen.

  Vore väldigt kul att höra från er.

  Vänliga hälsningar,
  Fredrik

 2. Rapporterna berättar att det är omfattande översvämningar på de Brittiska öarna pga svåra regnväder. Prognosen anger att regnande kommer att fortsätta över OS.

  Ni får se upp med navigationen på kanalen så att ni inte plötsligt hamnar på en översvämmad huvudgata i någon småstad. Om detta trots allt skulle hända får ni läsa vägskyltarna ordentligt, iaktta vänstertrafiken och lämna företräde i rondellerna.

 3. Regn verkar vara denna sommarens signum. Men Skottland är ju alltid trevligt – om inte annat kan man ju dricka god och värmande whiskey. Ha det så bra önskar vi, som är i Dalsland.

 4. Hej, jag skulle gärna segla med er vid tillfälle. Jag har seglat i 40 år men saknar formell nautisk kompetens.

  Mina intressen är golf, lugna hemmakvällar, skogspromenader och TV -serier. Jag uppskattar lugna sovmorgnar och jag vill gärna läsa ett färsk nummer av Haparandabladet till frukost varje dag. Var tredje dag vill jag gärna spela golf (förutom mina golfklubbor har jag med mig min golfvagn för att slippa hyra en för dyra pengar). Jag är mycket tekniskt kunnig så jag kan starta och stänga av plottern om ni ger mig vederbörliga instruktioner. Jag räknar med att få disponera förpiken inkl dusch och toalett så jag slipper bli störd av er andra ombord. Ett vaktpass per dygn, givetvis under dagtid, kan jag tänka mig, men under förutsättning att jag har sällskap av någon av er övriga ombord.

  Jag förutsätter att ni är mycket intresserade av att få min hjälp så att vi gemensamt kan fullfölja er segling. Skicka flygbiljetter och ett förskott på en rimlig ersättning för mina tjänster så kommer jag genast om jag inte har något bättre för mig.

  Med bästa hälsningar

 5. Hej Håkan, tyvärr har vi inte möjlighet att härbärgera golfutrustningen så vi blir därför tvungna att tacka nej till ditt generösa erbjudande, vilket naturligtvis grämer oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s