Bangor

När vi vaknade på söndagsmorgonen i Port Ellen så ylade vinden i riggen. Ulla och Gunnar hade noggrant studerat tidvatttenströmmarna inför överseglingen till Nordirland och avfärden från Port Ellen var planerad till kl 13 för att få optimala strömförhållanden. I avvaktan på att den friska vinden skulle mojna något var vi inte var på väg förrän vid 14.30 då vi seglade söderut med kutterstagsfock och två rev i storen. Vi fick några timmar med fin segling, men kanske lite gropig sjö, ner till och genom North Channel. Halvvägs ner till Bangor, som ligger öster om Belfast, dog vinden ganska tvärt och det blev motorgång resten av vägen och vi la till kl 22 i marinan. Under vår tur hade vi nu och då sällskap av de eleganta havssulorna (fåglar), som seglade i vinden. Bangor marina känns väldigt välordnad och tvättstugan känns som en dröm för långseglare med mycket smutstvätt J.

Idag tog vi tåget in till Belfast och gick på det nya Titanicmuséet. Påkostat och verkligen en upplevelse tyckte vi alla fyra!

Här har varit en ganska varm dag, helt annorlunda än dagarna med ishavsluft i Skottland, men nu vankas några dagars regn om väderprognoserna har rätt.

Imorgon reser Kicki och Gunnar tillbaka till Sverige. Stort tack för trevligt sällskap och välkomna tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s