Spanien nästa

Kinsale var en riktigt trevlig överraskning. En mysig liten stad i en väldigt skyddad vik. Det här lär vara ett av Irlands gastronomiska centrum med fokus på fisk och skaldjur och det vimlar av caféer, restauranger och pubar på de smala gatorna. Vi har ätit både lunch och middag på Fishy Fishy’s två olika restauranger, med en kock med rockstjärnestatus här på Irland. Gott, men vi blev inte superimponerade.

Här hade man kunnat tillbringa ett par dagar till, men nu är vind- och väderprognoserna gynnsamma, så imorgon fredag startar vi seglingen mot La Coruña i Spanien. Vi seglar först ner till Fastnet Rock, vid södra hörnet av Irland, dels för att Pelle gärna vill se den och dels för att vi fick rekommendation av våra irländska seglarvänner att ”do some westing” för att mer bekvämt hantera eventuella sydvästliga vindar. Sen blir det nästan rakt sydlig kurs mot La Coruña dit vi räknar med att komma under måndagen. Vi hoppas kunna återkomma med blogginlägg under överseglingen om tekniken är med oss.

4 tankar på “Spanien nästa

  1. Hoppas tekniken funkar ute på Biscaya. Det blir ju den mest spännande etappen seglingsmässigt för mig som bloggkonsument.

  2. Så nu har det riktiga havsseglaräventyret börjat. Ni håller fantastiskt fin fart. Må det fortsätta på det viset. Men varför gör ni ett kort slag mitt ute på havet? Ha en riktig god tur.

  3. Vänner, har bokat plats åt er i La Coruna då vi med husbil passerade för ett par veckor sedan ! En härlig stad med stor kommersiell hamn samt härligt trånga gränder i alla fall för en husbil !
    Segla väl !
    Mats & Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s