La Coruña

Vi tyckte alla fyra att det var en verkligt speciell känsla att se land igen och gå in i den vik där La Coruña ligger. Först när vi var några sjömil från land infann sig den spanska värmen och shortsen åkte snabbt fram. Vi firade också på vägen mot hamninloppet med att köra invertern och avnjuta riktig espresso från vår maskin samt den sista mjuka pepparkakan från Hägges som hängt med ända från Sverige :-).

Väl i hamn togs vi emot av två svenska seglarfamiljer, Solit och Bess Safari Too. Solits besättning har vi lärt känna via Oceanseglarklubbens avseglargrupp och vi har haft lite koll på varandra sen vi seglade iväg i juni. De hade ordnat plats med hamnkaptenen så det var bara att backa in, förtöja och krama om alla. Riktigt roligt! Sen var det hög tid för en dusch och lunch på terrassen till marinans restaurang. Sällan har ett glas kallt vin/öl smakat så gott och vi kände oss allmänt nöjda och välmående. Vi är glada och stolta att ha tagit oss ända hit på egen köl! Resten av eftermiddagen njöt vi av solen och värmen och ägnade oss åt allmän avsaltning av båten.

De två dagar som vi sedan varit här har till stor del gått åt till tvätt, städning, montering av solskydd och allmän båtvård, men också promenader, löpturer (Björn och Martin) cykelturer, trevligt umgänge med Solits besättning och restaurangbesök.

I I natt anländer Anna-Sofia och Josefin (pojkarnas flickvänner) och ska stanna en vecka eller så. Det ska bli trevligt!

5 tankar på “La Coruña

 1. vad härligt det låter, vad avundsjuk man blir
  hoppas ni får en skön tid innan ni drar vidare
  på österlen skiner solen och ikväll blir det jazzfestival

 2. Vad duktiga ni har varit, vi är imponerade men inte förvånade. Det låter underbart med sol och värme, det är ni väl värda.
  Sitter vid bordet i salen och tittar ut över Hjälmaren och hoppas att kräftorna vandrar in i burarna. Vi minns också de fina dagarna tillsammans med er i Skottland och Nordirland. Laphroaig smakar speciellt bra när vi tänker på besöket på Islay.
  Kramar Gunnar och Kicki

 3. Hej Ulla och Pelle!

  Det är superkul och inspirerande att följa er resa genom bloggen!

  Jag vill kolla med er om ni är intresserade av extra förstärkning på Atlantöverfarten i nov/dec? Jag är en 30-årig lugn tjej från Stockholm som gärna hjälper till med både segling, nattvakter och matlagning.

  Ni är välkomna att höra av er till mig om ni är intresserade så berättar jag gärna mer om mig själv. Eller så kanske ni vet någon annan båt som kan vara intresserade.

  Om vi inte hörs så önskar jag er lycka till med allt!

  Mvh,
  Lina

 4. Spännande och roligt att få läsa om ert äventyr, skall följa bloggen framöver. Och tack för CD-skivan Pelle 🙂 Allt gott! /Jimmy

 5. Följer er resa på sajten – läser och begrundar…Spännade och tänkvärt! Det är ju inte utan att man börjar drömma om långsegling… Vi ligger för ankars i Napoleonviken….Glädjande att ni har det så bra!
  Seglarhälsningar Lasse Lundberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s