Motorpoblem kapitel 2

Imorse anlände två motormekaniker från Innaval. José var inte med, det visade sig att han ”bara” var chefen för veksamheten och den som stod för de engelska språkkunskaperna. Vi blev lite oroliga när det visade sig att de två motormekanikerna inte kunde ett ord engelska och våra färdigheter i spanska är inte så mycket större, speciellt inte motortermer. Språkfrågan löste sig på bästa sätt genom att Carlos, en av marinans trevliga ”marineros” (personalen som jobbar på bryggan och med båtarna) agerade tolk.

De två mekanikerna var väldigt noggranna och systematiska och gick igenom alla filter, slangar, tanken mm, men efter förmiddagens sejour var det dags för siesta utan att problemet var löst. Efter siestan kom de tillbaka och nu monterades motorns spridare ur och togs med till Inaval för fortsatta kontroller och eventuella åtgärder. Imorgon är vi utlovade besked om det är spridarna som är problemet. Vi håller tummarna för det, annars är nästa tänkbara felkälla insprutningspumpen och då blir det en dyr historia. Vår bedömning är att det oavsett orsak kommer att ta flera dagar innan motorn är lagad och därför har Ulla bokat flyg hem till Stockholm imorgon för att krama om Ebba och barnen (speciellt Sofia, som vi inte träffat sen vi åkte), medan Pelle håller ställningarna med mekanikerna. Vi kommer tidigast att kunna starta seglingen söderut mot Portugal nästa onsdag.

Dagen har vi avslutat med picnic med Kate och Janne på Solit och Mary och Erik på Bess Safari Too. Vi satt på en klippa med utsikt mot Atlanten och såg solnedgång och hörde Atlantvågornas brus. Vackert! Imorgon seglar båda båtarna söderut mot Portugal. Vi önskar dem fina nordliga vindar och måttlig dyning!

6 tankar på “Motorpoblem kapitel 2

 1. Äventyret fortsätter tydligen…. Men, Ulla roligt med ett nedslag i stan! Kram och lycka till!

 2. Vi håller också tummarna och nya sk spridare är på väg från La Coruna till Pelle. Själv sitter jag på tåget till Falun för att åka och pussa på Fia

 3. Har just pussat på Bella då vi firade hennes 3 årsdag i Åre!
  Angående sanering så kan jag påminna mig om en sanering av pulver från en eldsläckare i Danmark, kan det stämma ?
  Även då fick vi en trevlig kväll vill jag minnas !!!!!
  Världsliga problem som kommer att fixas !
  Segla väl !
  Mats & Inger

 4. Obra! Jag har just undrat över varför ni, enligt AIS:en, har snurrat utanför hamnen. Jag tänkte att ni möjligen var ute och tömde någon annan tank än dieseltanken…. Hoppas verkligen att det löser sig för er snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s