Bye, bye Cascais – nu är det dags för Porto Santo och Madeira

Vi har haft otroligt bra dagar här i Cascais. Förutom att vi haft det trevligt på plats har vi också turistat lite i omgivningarna. I torsdags hyrde vi tillsammans med Solit och Bess Safari Too en minibuss med guide från Mr Friend (supertrevlig och proffsig chaufför/guide). Vi besökte Sintra, som verkligen var en upplevelse utöver det vanliga, speciellt Palacio Nacional da Pena som var ett riktigt sagoslott.

Det var nästan omöjligt att låta bli att fotografera!

Turen gav oss också möjlighet att se Cabo Roca, som vi förvisso passerade med båt på vägen mot Cascais, men som var väldigt mycket häftigare att se från land.

Cabo Roca är fastlands-Europas västligaste punkt.

I lördags var vi på en heldagstur med tåg till Lissabon där vi efter mycket vandrande bland stadens kullar avnjöt en Fadokonsert, middag och lite strosande i nattlivet innan vi dödströtta tog tåget hem igen. Snopna kunde vi konstatera att våra ihopvikbara cyklar inte längre stod kvar vid stationen där vi låst fast dem på morgonen. Pelle besökte polisen på söndag morgon tillsammans med många andra och våra cyklar verkar ha gått med i en stöldvåg som tagit nio skotrar och åttio (!) cyklar under lördagen. Suck!

Efter att under söndagen samlat krafter, åkte vi idag måndag in till Lissabon igen, denna gång var det Oceanmuséet som stod på tur. Det är Europas näst största undervattensmuséem.

Efter turen till Lissabon bar det raka vägen till den stora mataffären Jumbo för bunkring och sedan tillagning av köttfärssås och chili con carne. Det är skönt att ha ett par färdiglagade måltider när man är på längre överseglingar.

Vi avslutade dagen med en trevlig och supergod middag på Hemmingway tillsammans med Kate, Janne och Charlotte och sedan var det dags med lite förberedelser i båten inför morgondagen.

I morgon förmiddag kastar vi loss tillsammans med Solit för segling till Porto Santo, som ligger ca 30 sjömil nordost om Madeira. Översegligen tar drygt 3 dygn och vi försöker ge några korta uppdateringar på bloggen längs vägen. Det har varit lätt att trivas här, men nu ska det bli roligt att komma ut på havet igen och sedan komma till en ny spännande hamn.

5 tankar på “Bye, bye Cascais – nu är det dags för Porto Santo och Madeira

  1. fantastiskt!!! sintra är som en saga.
    jag var på världsutställningen och såg Oceanmuseét, magiskt.
    lycka till ute på havet ❤

  2. Vilket härligt liv ni lever med alla dessa spännande upplevelser! Trist med era cyklar, killarna får ta med nya till Canarias, vi köpte superhojar i somras, kan tipsa!
    Ha det gott på havet!
    Ewa och Torgny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s