Tropiska stormen Nadine får oss att ändra planerna

På grund av att det finns risk att den tropiska stormen Nadine kommer att träffa Madeira under helgen har vi beslutat och blivit rekommenderade att snarast lämna Madeira och segla ner till Lanzarote. Förmiddagen har ägnats åt snabbförberedelser både hos oss i Loupan och hos de flesta andra båtar här i marinan och vi är nu klara att lämna om cirka en timme. Seglingen över till Lanzarote är 300 sjömil och vi räknar med att vara framme på fredag.

Prognoserna talar om måttliga vindar och vi har tankat reservdiesel för att kunna gå för motor om så krävs.

Det gäller att vara flexibel även i seglarlivet! Ni kan se Nadines framfart på t ex www.passageweather.com/

3 tankar på “Tropiska stormen Nadine får oss att ändra planerna

  1. Onsdag e.m. Peter ringde alldeles nyss och berättade om edra ändrade planer. Nu kommer jag att följa Nadines framfart. Kram och hoppas att ni hinner till Lanzarote. Otäckt spännande för oss alla

  2. När jag såg er kurs på AIS:en undrade jag ett tag om ni hade seglat vilse på vägen mot Madeira. Men nu förstår jag. Hoppas att ni får en fin överfart.

    Kan rapportera att allt tycks vara väl på Kattholmen. AY har nya fina lokaler och höstupptagningarna har börjat. I morgon är det Vitas tur att gå i vinteride.

  3. Vi har sett på AISn att ni kommit iväg. Håller numera även koll på Nadine. Hoppas på god seglats till Lanzarote. En fin ö med kaktusodlingar för att härbärgera en speciell skalbagge! Har varit där för många år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s