Vad händer en söndag i Marina Rubicon?

Idag har vi haft den första mulna dagen på en månad. Härligt med sol och värme, men skugga är verkligen väldigt skönt! VI har tagit en promenad in till Playa Blanca, en bad- och turistort cirka 20 minuters promenad härifrån. Där åt vi en mysig tapaslunch och Pelle kapitulerade slutligen för värmen och köpte ett par sandaler, som varit något av ett hatobjekt genom alla år. Jättesköna, lyder omdömet efter en halv dag.

Dagen har varit allmänt söndagslugn med småprat med brygggrannar av olika nationaliteter, svenska Solit förstås, men också en engelsman i båten på andra sidan, ett norskt par som varit ute och seglat i sex år och ett par spanjorer med båt här vid bryggan. Vi har också efter två dagars ”slit” fått ordning på internetanslutningen. Vi övergav till slut marinans usla nät och hissade upp en antenn som fångade nätverket från ett hotell halvvägs till Playa Blanca. Hurra! Det är otroligt vad man är beroende av internettillgång.

En av de absolut bästa sakerna med livet här söderöver är de ljumma kvällarna och vi avslutade med söndagsmiddag i sittbrunnen och efterrätt på restaurang Blue Note här i hamnen. Där serverades också live blues med Johnny the Razor. Prognoserna lovar regn i natt och det tycker vi ska bli mysigt.

8 tankar på “Vad händer en söndag i Marina Rubicon?

  1. Här kommer hösten med stormsteg, vi får värma oss av rapporterna om ert underbara väder. Kramar till er båda. Ebba

  2. inte klokt vad mysigt det låter – om jag inte visste bättre skulle jag kunna bli seglingsbiten

  3. Madre Mia! Först tar P av sig pikétröjan, därefter sandaler… What´s next? Hästsvans? Ring i örat? E & M

  4. Hej på er!
    Va skönt det låter med värme o va kul det är att läsa om er resa. Själva är vi nu i Åre o fullbordar inredningen av vår nya o ngt större lägenhet – för att få plats med ”alla” samtidigt. Här är mulet, regn, blåst o 3 gr ”varmt”! Hur låter det? Bra att vara borta? Men…ni missar ju skidåkningen i vinter! Ha det trots det fortsatt lika mysigt o skriv lika många trevliga berättelser om era förehavanden. Kramar från Marianne o Anders

  5. Tack för hälsningar! Det är svårt att få känsla för årstiderna här i vår långa sommar och ibland skulle det nog vara skönt med ett par timmar klar höstluft. Skidåkningen får vara denna vinter, man kan inte få allt 🙂

  6. Nu har ni färdats/seglat ca 3000 M sedan ni lämnade hemmakajen, dvs motsvarande ca 2 års semestersegling. Hur många slag har ni gjort? Gissningsvis färre än vad som krävs vid en kryss med ständiga motvrid över Mysingen. Hur mycket ruskväder har ni haft (sedan ni lämnade Irland)? Gissningsvis mycket mindre än vad som är brukligt under en julivecka här hemma. Härligt!! Nu har ni knappt 3000 M kvar till Saint Lucia och seglingsparadisen däromkring. Och har ni bara lite tur slipper ni att göra ett enda slag på vägen dit och ruskväder har ni säkert glömt bort vad det är. Ha det fortsatt jättebra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s