Miraklet i Rubicon

Varje dag den här veckan har vi kämpat och tjatat med FedEx här i Spanien för att få klarhet i hur det går för vårt kära paket. Enligt spårningstjänsten på nätet så har paketet hela tiden varit i Madrid och väntat på att komma igenom tullen, men vid samtal med olika personer hos FedEx så har det varit olika besked om vad som händer och var paketet befinner sig, men absolut inget besked om när paketet kan tänkas anlända till oss i Marina Rubicon. Igår förmiddag ringde vi till sist till FedEx i Sverige och bad de titta i systemet på vårt ärende för att försöka förstå vad som egentligen händer (eller inte händer) och bad dem om hjälp att åtminstone få fram ett leveransdatum. På eftermiddagen kom samtal från FedEx i Spanien och paketet var nu på väg till Arrecife på Lanzarote och skulle levereras till oss idag fredag. Sen kom också mail där de bad om ursäkt för röran och i morse ringde de och meddelade att paketet skulle köras ut före lunch, vilket det också gjorde till vår stora glädje och förvåning. Ett mirakel! Dagens hjälte, chauffören Carlos som kom med vårt paket, kan ses här

Och här är det efterlängtade paketet i armarna på Pelle

När vi inte har jagat FedEx så har vi faktiskt varit väldigt flitiga och arbetet med Atlantförberedelser hela veckan . Vi har bland annat lagat vår gummijolle, sorterat diverse bra-att-ha-grejor som legat i två Clas Ohlson-kassar sen vi seglade hemifrån, förberett montering av solpanel , varit ute och seglat med Code 0 för att testa ut skotpunkterna bättre, fått en söm i seglet lagad, skaffat skyddsglasögon som ska ligga i behållaren med nödraketer, skaffat fler reservdunkar till diesel och monterat den passiva radarreflektorn som kom i paketet idag. Dessutom har vi tillbringat ett par halvdagar hos den supersnälla segelmakaren som låtit oss låna hans JÄTTEstora bord för att göra ytterligare förstärkningar av storseglet.

Under veckan har vi också varit två kvällar på sydvästra sidan av Lanzarote till en liten mysig by, El Golfo, och en riktigt trevlig och avslappnad fiskrestaurang som heter Bogovante. Där sitter man ute på en terrass grusad med lavastenar och klipporna och havet är väldigt nära.

Första kvällen var det lite av folksamling nere på strandklipporna och det visade sig vara en skadad haj (ca 2 meter lång) som förirrat sig in i klippskrevorna och inte kunnat ta sig ut.

Ikväll skålade vi i Cava med anledning av miraklet och hämtade pizza till sittbrunnen. Vi filosoferade lite över att vi nu i dagarna varit borta i fyra månader. Det är annorlunda och vilsamt att vara på resa på det här sättet eftersom man har med sitt hem med sig fast man inte är på hemmaplan. Vi läser lite i tidningen på nätet de flesta dagar, men det som händer hemma känns allt mer avlägset. Avlägset känns också att tänka att det faktiskt är höst. Vi längtar efter att träffa barnen och det ska vi ju snart få göra då alla tre kommer ner till Las Palmas i början av november. Björn och Martin för att segla med oss över Atlanten och Sofia på ett kortare besök. Det ska bli riktigt roligt!

Vid kvällens filosoferande konstaterade vi också att vi varje dag träffar så många vänliga, trevliga och hjälpsamma människor som man blir glad av. Trevligt är det också att otvunget samtala med andra seglare på bryggorna. Utan att man alls känner varandra är det lätt att få kontakt oavsett nationalitet. Närmast oss ligger nu en norsk båt, Hakuna Matata, med en familj med två barn som också ska segla ARC samt en holländsk och en engelsk båt som också ska segla över till Karibien. Idag kom besättningen från den svenska båten Willrose förbi och vi fick diverse tips och fiskeutrustning som de använt när de seglat till Karibien, vilket de gjort vid två olika tillfällen. Nu ska de ligga här i marinan i sex månader som sin vinterhamn.

Imorgon eftermiddag seglar vi vidare västerut. Vi går först till Las Palmas på Gran Canaria ett par dagar för att ”reka lite” inför ARC och sen seglar vi vidare till La Palma som är den mest västra av de kanariska öarna.

3 tankar på “Miraklet i Rubicon

  1. Å så skönt att ni äntligen fått ert paket. I går kväll var jag på ”surströmmings-
    kväll” i C-delen. Måttligt förtjust, jag åt 1 i ” en klämma”. I dag har vi sol
    + 2 grader. Hittills höstens kallast morgon. Kram Ebba.

  2. Ja ni har det verkligen tufft, förstår jag. Att vänta på ett paket i flera dagar, att trimma skotpunkter och att besluta på vilken fiskrestaurang som kvällens middag ska intas på kan inte vara så lätt. Stackars er! Här hemma har vi det mycke’ lättare – vi behöver bara välja om kvällens middag ska bestå av falukorv eller blodpudding. Och vi klarar oss strålande utan både Code 0 och aktiv radarreflektor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s