La Palma – finaste stället hittills?

Igår efter lunch vinkade vi till våra båtgrannar och lämnade Las Palmas och Gran Canaria för den här gången. Vi räknar med att vara tillbaka runt 7 november. Målet för seglatsen var den mest västra ön bland de kanariska öarna, La Palma. En tur på cirka 140 sjömil, vilket vi numera inte tycker är någon större ansträngning. Vi fick fin öppen bidevindssegling till Teneriffas norra spets och där föll samtidigt mörkret och hela öns belysning glittrade vackert och kunde ses på avstånd fram till 6-tiden i morse . Samtidigt som ljuset från Teneriffa avklingade så såg vi också på avstånd ljusen från Gomera och sedan La Palmas ljus . Det är vackert en klar natt och förutom ljusen från öarna så hade vi massor av stjärnor och fin mångata. När vi passerat Teneriffas norra spets dog också vinden och vi fick blandat motorsegla och gå för motor resten av vägen. När man seglar så här så får man se många vackra solnedgångar och soluppgångar, mångator och stjärnhimlar och man önskar att man kunde dela med sig av dem till er där hemma. Det är förstås svårt då kameran sällan gör dem rättvisa. Vi har försökt att fånga dem!

När vi närmade oss La Palma kunde vi konstatera att den var den vackraste och häftigaste Kanarieön hittills. Liten, mycket höga berg, det högsta är 2400 meter och intrycket är att ön faktiskt är grön på bergen. Här finns också världens största vulcankrater. Vi ska hyra bil någon dag och titta oss omkring, vägarna ska vara hisnande. Här bor ca 86 000 personer.

När vi hade klarat av formaliteterna på marinan och lagt till stegade vi genast upp till stan för lunch. Santa Cruz är något så ovanligt som en ”riktig” kanarisk stad med få turistinslag. Väldigt mysigt verkar det vara av det vi såg på vår korta tur. Efter luncpromenaden tyckte vi båda att La Palma och Santa Cruz nog var en god kandidat för att utses till mysigaste platsen på vår resa hittills med konkurrens från några platser i Skottland.

Nu har vi städat båten både ute och inne efter överfarten och sitter och svalkar oss i sittbrunnen under Henriks fina skuggkapell. Det är fortsatt väldigt varmt!

5 thoughts on “La Palma – finaste stället hittills?

 1. Hej Ulla och ett stort, varmt GRATTIS på födelsedagen från oss alla på Apotekens Service AB.
  Jag ser att ni har det kanonbra.
  Kram
  Gunilla

 2. Det var väl passande att fira Ullas födelsedag på en så vacker ö. Kram och grattis. Jag ringer. Mamma

 3. Grattis på födelsedagen, hoppas du får eh härlig dag tillsammans med Pelle med mycket bubbel(och att det kanske har landat ner ett litet gnistrande paket!?!) Kramar från Ewa och Torgny

 4. Tack Gunilla och alla på Apotekens Service! Känner att det ska bli roligt att ses igen!

  Skickat från min iPhone

 5. Tack Ewa och Torgny! Det har varit firande och bubbel och allmänt trevligt. Det. blev inga gnistrande ädelstenar denna gång, men väl en gnistrande iPod nano och nya in-ear hörlurar för ljudböcker under nattvakterna. Ädelstenarna kommer kanske nästa år när jag fyller jämt, men å andra sidan tar jag ut den presenten nu eftersom seglingen är min och Pelles gemensamma 60-års present. Man kan inte få allt 😉

  Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s