Svindlande höjder

Idag tyckte vi det var idealiska förhållanden för vandring upp mot Roque de los Muchachos. Vi var där uppe med bil häromdagen, men då var det väldigt mycket moln och vi ville gärna se området på riktigt. Nu ställde vi bilen några kilometer från toppen och gick in på en vandringsled. Vi fick sammanlagt fyra timmars vandring med fantastiska vyer som ni kan se ett smakprov av här. Klicka på någon av bilderna så kan du bläddra fram större bilder som bildspel

Några ord om marinan i Santa Cruz de La Palma för er som är långseglare och funderar på att ta er hit efter alla våra positiva ord 🙂

Det är en modern marina med långa och stadiga fingerpontoner och gott om plats att manövrera. Duschar och toaletter är toppfräscha och det finns tvättmaskin och torktumlare med ordentlig effekt. Så länge vi legat här har det varit glest med båtar och det råder en lugn och avslappnad atmosfär bland båtägare och ”locals” som strosar här för att titta i de 2-3 butiker som finns i marinan eller ta ett glas i serveringen. Det finns också en SPAR Express minilivs som tillika är bar (något för ICA eller SPAR i Sverige att ta efter kanske?) och serverar enklare tilltugg. Det är fem minuters promenad till den mysiga stadskärnan. Personalen är väldigt vänlig.

I Atlantic Islands Pilot står en hel del om de problem som finns med ”surge”, dvs att vattnet hela tiden rör sig här i hamnen. Vi tycker inte att det varit något större problem med de vindar som varit, men ryckdämpare på förtöjningslinorna är inte så dumt och en ordentlig sydvästlig kuling är nog inte så kul. Rykten säger att de ska bygga någon form av port in till marinan för att komma tillrätta med problemet.

Vi har också varit och tittat på marinan i Tazacorte på västra sidan av ön. Den ser också fin ut, men ligger lite väl långt från ”civilisationen” för vår smak.

3 tankar på “Svindlande höjder

  1. Tack för alla fina bilder och reseskildringar, jag kan verkligen följa er på färden. Kram
    Ebba

  2. Ön verkar vara fantastisk. Finns det plats att någonsin bygga en golfbana där eller saknas en någorlunda plan yta av rimlig storlek?

  3. Så vitt vi kan bedöma så varken finns golfbana eller plats för golfbana, men vi är väl inga proffs på området 🙂

    Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s