Från La Palma till La Gomera

Vi blev väldigt förvånande när vi i måndags morse tittade upp ur båten och såg en svensk Arcona 400 ligga förtöjd bredvid oss. Båten heter Solvind och besättningen består av Johan och Sofia, en ”arbetsledig far” och ”efter-gymnasiet-ledig” dotter från Linköping, som också är på väg till Västindien och som lämnade Sverige i juli.

En av de sista dagarna på La Palma fick vi också besök av Tord och Johannes, två svenska killar som jobbar som underhållare på ett tyskt kryssningsfartyg som går på veckokryssningar mellan de olika kanariska öarna och Madeira. Roligt med överraskande möten!

Vi lämnade La Palma i onsdags efter lunch i sällskap med Solvind och kom fram till La Gomera vid 22-tiden på kvällen. Det var länge sedan vi hade lite längre delfinkontakt, men på den här seglingen var det ovanligt många delfiner som både hoppade på avstånd och som långa stunder följde oss runt båten. Alltid lika roligt! Det var en stilla segling på knappt 50 sjömil och med mycket måttlig vind, men vi fick fin fart med vår Code 0.

Eftersom öarna är så höga så ser man land på mycket längre avstånd än vi är vana vid hemifrån och avstånden ser så korta ut. Under hela seglingen ner till La Gomera kunde vi se både Teneriffa med sitt karaktärisktiska berg Teide

och La Gomera som var vårt mål

Mellan La Gomera och Teneriffa är det cirka 20 sjömil, men när man seglar emellan känns det bara som ett lite bredare sund.

Här på La Gomera har vi båtpysslat, bilat i nationalparken och och umgåtts en hel del med våra grannar i Solvind.

På La Gomera bor bara cirka 23 000 person och det är dramatiska berg

och vackra vyer vart man än vänder sig

Det hade varit skogsbrand i en del av nationalparken för en månad sedan och det kunde man se tydliga spår av. Det är inte rök ni ser utan vi hade en ordentlig regnskur när vi passerade här.

Marinan vi ligger i finns i huvudstaden San Sebastian.

Det är är en stillsam stad med en fin gammal stadsdel

Både staden och hela ön andas verkligen lugn och frid. Som ni ser på bilderna ”kryllar” det inte av folk precis. Här kanske det är extra tomt då det är söndag och lunch/siestatid.

De få turister vi ser verkar alla ha vandringskängor och ryggsäck då det även på La Gomera finns många vandringsleder. Vi hade tänkt vandra en kortare tur när vi hyrde bil, men regnet fick oss att backa tillbaka in i bilen.

För första gången på ett par månader har vi alltså haft lite regn och svalare temperaturer (runt 20 grader) ett par dagar. Ganska skönt tycker vi, men idag är det strålande sol och tillbaka över 25 grader.

Vi vinkade av Solvind före lunch idag. De ska nu tll Gran Canaria för att träffa resten av sin familj en tid och plocka upp en ytterligare besättningsman inför seglingen mot Cap Verde om några veckor. Vi hoppas kunna återses i Västindien. Tack Sofia och Johan för trevlgt sällskap under en vecka!

Efter att vi vinkat av Solvind tog vi en söndagspromenad och lunch i stan och sen blev det siesta i sittbrunnen. Man blir lite slö av mat och värme J

Nu ska vi börja planera vår tillbakasegling till Lanzarote, cirka 200 sjömil, där Ullas bror Peter och hans fru Ingbritt väntar. Att segla i nordostlig riktning är inte helt perfekt här nere, då den rådande vindriktningen är just nordost, men det ser ut som vi skulle få lite sydvästliga vindar om ett par dagar då nederkanten av ett lågtryck touchar vårt område. Vi håller tummarna för det!

1 tanke på “Från La Palma till La Gomera

  1. Å vad glad jag blev i morse då det kom ett livstecken.Jag hade storfrämmande igår. Björn, Sofia med sin Simon och Martin och Anna Sofia. Josefin var inte med. Hon måste ägna sej åt studier. De hade varit tillsammans till Jönköping och hälsade på Nisse i veckoslutet så hon kände att nu måste hon bara läsa. Så kan det vara. Det var en trevlig e.m., men ack för kort. Tåget var dessutom ½ t försenat så det blev
    verkligen kort, men trevligt och vilken fantastisk aptit ungdomarna har. Underbart.
    Hoppas att resan till Lanzarote går bra. Kramar Ebba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s