Tio dagar i Marina Rubicon

Så har vi än en gång varit långliggare i Marina Rubicon på Lanzarote. Eftersom Peter och Ingbritt bott på hotell här, så har vi naturligtvis passat på att umgås en hel del med dem. Det har varit trevligt och vi har bland annat varit på bad- och lunchutflykt med båten till Islas Lobos vid Fuertuventura

Vi har också hyrt bil och besökt Enrique Manriques kaktuspark och gjort återbesök i de båda mysiga småbyarna Arrieta och El Golfo där vi njutit av god fisk.

På bilturen såg vi också denna ”prylkyrkogård”. Här ett litet utsnitt av en stor installation.

När vi inte träffat Peter och Ingbritt har vi båtpysslat. Vår 3–sidiga att-göra-lista har under tiden bland de kanariska öarna nu bara blivit en sida med småsaker. Skönt! Vi beställde upptagning av båten redan när vi var på Lanzarote förra gången och nu har både Loupan och vi tillbringat två dygn på land.

Vi har bott i båten på land medan vi rengjort botten som börjat få en del snäckor och annan beväxning och vi har också bättrat på bottenmålningen, bytt offeranoder och gjort rent friborden ordentligt. När Loupan gick i vattnet igår eftermiddag såg hon riktigt fin ut.

Vi är supernöjda med Marina Rubicon. Här är lugnt och skönt, personalen på marinan är mycket hjälpsam med allehanda frågor, det är mycket bra serviceanläggningar, det finns en efter ”utanför Norden-mått” välsorterad skeppshandel och mycket proffsigt varv. Varvet har också varit väldigt lätt att arbeta med då de pratar flera olika språk bland annat med hjälp av Cecilia som är en holländska som mött kärleken i ägaren till skeppshandeln och nu är ordningskvinna på varvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s