Dags för ARC – två veckor kvar till start

Vi lämnade La Graciosa i onsdags eftermiddag och satte kurs mot Las Palmas igen. Vi fick en riktigt bra halvvindssegling med cirka 120 sjömil på 16 timmar. Vi kröp till kojs vid ”reception pontoon” i Las Palmas marina vid 7-tiden på torsdagsmorgonen. Efter att ha sovit ett par timmar checkade vi in i marinan och kunde gå till vår plats vid ponton R. Här i marinan samlas nu de cirka 250 båtar som ska delta i ARC och gissningsvis är nog minst hälften av alla båtarna på plats. ARC-flaggorna fladdrar i den just nu friska vinden.

Det är en härlig samling av människor av olika nationaliteter och flera båtar som vi nu återser efter att ha träffats och umgåtts en tid längs resan hit. Salsa, en av de svenska ARC-båtarna, som vi tidigare inte träffat, visade sig ha en skeppare som vi stiftat bekantskap med under Oceanseglarkursen för ett par år sedan. Det blev ett glatt och för alla överraskande återseende när de la till några platser från oss.

På fredagen kom äntligen Sofia. Vi var ute på flygplatsen och mötte och det var stor lycka att krama om henne igen.

När vi kom från flygplatsen tog vi lunch på Embarcadero som är båtklubben Club Maritim Varadero’s restaurang. Det var ett riktigt trevligt ställe med god mat och glad stämning. Speciellt livad var stämningen på grund av ett stort ”grabbgäng” som firade att de alla fyllt 50 år.

Pelle blev på något sätt eventfotograf och vi fick på så sätt lite del i firandet och blev bjudna på vin och mattips. Vi var där igår kväll också och åt god middag och överlämnade CD-skivor med bilder från fredagen. Vi fick igen kunglig behandling med bland annat bjudchampagne. Undrar vad det var för gäng som Pelle fotade? Restaurangchefen kommenterade med ett leende att de var ”dangerous men”…

I lördags morse var vi på inchecknings- och informationsträff på ARC-kontoret här i hamnen. Det känns så här långt som om ARC-organisationen verkar fungera väldigt effektivt och trevligt.

Vi kom därifrån med ett digert program för de kommande två veckorna.

På eftermiddagen idag har vi haft besök av Jerry the Rigger för riggkontroll. Vi var spända på hur det skulle gå, vilket Sofia fångat med sin kamera

Det gick galant! Vi var första båten hittills som inte fått någon anmärkning och vi fick kommentaren ”beautiful piece of art”. Roligt för oss alla, men en speciellt bra Fars Dags-present till Pelle som sköter Loupans riggunderhåll.

Här ser ni Jerry i full gång med att inspektera vår rigg och till vänster syns vår båtgranne, som satt igång med att åtgärda de brister som Jerry hittade på deras båt.

Imorgon eftermiddag kommer Björn och Martin och besättningen är då komplett.

3 tankar på “Dags för ARC – två veckor kvar till start

 1. Hej!
  Fick tips om er blogg för några dagar sedan. Har följt er framfart via http://www.marinetraffic.com sedan i juni. Kul i och för sig, MEN man kan ju säga att bloggen adderar en del värde! Tack för den!
  Ett väldigt stort Lycka till på de 7 haven, från en som tagit upp sin båt för ett par veckor sedan och nu väntar på en formsydd press som ska skydda den från snön 🙂
  (*_*) Thom

 2. Hej Ulla o Pelle!

  Följer er för fullt under er spännande färd. Kul att läsa!
  Ha en härlig segling över Atlanten och håll lite extra koll på Zen/Swan 48 med den snygge belgaren Pierre som skeppare.
  Träffade Blådåren o Wilma i lördags o pratade endel om er 🙂

  Birgitta o Johan/ La Ganadora

 3. Hej Pelle (and family)!

  Glad to see all these wonderful pictures! And I am glad to see your daughter arrive to see you off on your grand adventure and all of us here in the states are wishing you all the best on your adventure.

  Warm regards,

  Joe Graf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s