ARC-starten uppskjuten till på tisdag

Idag var det dags för Skippers briefing inför den planerade starten imorgon söndag. I allas huvuden surrade nog funderingar kring vädret, då alla följt utvecklingen av ett lågtryck nordväst om Kanarieöarna under ett par dagar. Det såg verkligen inte lovande ut med höga vågor runt 4-6 meter från ovädret norröver och ordentlig sydlig vind när lågtrycket kom ner söderöver, som skulle förutom motvind också generera runt 2,5 meter vågor från sydväst. Besvärlig sjö alltså med två vågsystem på varandra. Inga ”trade winds” från mellan nord och ost de närmaste dagarna. ARC-meterologen på Skippers briefing bekräftade att det såg besvärligt ut och man kunde riktigt känna i luften olusten bland mötesdeltagarna. ARC-ledningen meddelade sedan att man på grund av rådande prognoser bestämt sig för att ha två valbara startdatum för oss cruisingseglare, dels imorgon enligt originaltidplan och ett nytt startdatum på tisdag. Det var andra gången på 27 år som startdatumet flyttas. Racingklassen startar imorgon då man gjort bedömningen att de har mer vana besättningar.

Vi har bestämt oss för att starta på tisdag.

Vi återkommer med ett nytt blogginlägg med lite bilder så ni får en uppfattning om de senaste dagarnas intensiva förberedelser.

7 tankar på “ARC-starten uppskjuten till på tisdag

  1. Hej på er
    Ligger i Port Louis på Grenada med fyra andra svenska OSK båtar och har koll på vad ni gör. Instämmer förstås med alla föreg kommentarer att det var bra att skjuta på starten. ARC har ju annars den nackdelen att man lockas dra iväg fast det är inte är rimliga förutsättningar. Vi går norrut under veckan som kommer, kanske firar vi jul i St Anne på martinique. Hoppas våra kurser korsar varandra snart. Vore kul att ses. Ha nu en riktigt skön Atlantöverfart!!!
    Pär & Nina; s/y Osophine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s