Slutspurt

Dagarna har fortsatt i ett rasande raskt tempo. Det har varit många trevliga och bra aktiviteter med ARC, både seriösa som tex demonstrationen av helikopterräddning i fredags morse

och mindre seriösa som maskerad och Farewell party anordnat av Gran Canarias tourist board.

Under de senaste dagarna har bryggan sjudit av aktiviteter och på bryggan har det har rått ett underbart kaos med en blandning av skor, cyklar, människor, reservdelar, segel, matkassar, frukt och grönsaker som sköljs och stuvas.

Vi har fortsatt bunkrandet med att laga 13 färdiga måltider som vi sedan vakumpackat och stoppat i kylen. Nästa större bunkringsuppgift var att ta hand om alla de frukter och grönsaker som vi beställt från saluhallen. De skulle tvättas och torkas innan de kunde stuvas in i båten.

Vi har nu 140 frukter ombord och så en hel del grönsaker som packats och stuvats i lådor eller nät.

På något outgrundligt sätt så finns också alltid något som ska fixas på båten. Fokus de senaste dagarna har varit på minimering av slitage och skav på skot och fall. Här har vi satt på skydd på spridarna för att skydda seglen eftersom vi ser fram mot en hel del undanvind.

Det var en andäktig skara som deltog på Skippers Briefing igår kl 12. Varje båt fick ha två deltagare.

På mötet gicks startprocedurerna igenom, men också hur vi seglar in till St Lucia/Rodney Bay och inte minstt väderprognoserna. Efter beskedet att det blir en ytterligare start på tisdag, så byttes förmiddagens hektiska bryggaktiviteter mot allmänt slappande bland besättningarna under eftermiddagen. Alla hade ju plötsligt fått väldigt gott om tid.

Idag gick i allafall starten för ARC Racing-klassen samt de i övriga klasser som ville segla iväg. Sammanlagt startade drygt 30 av de 230 ARC-båtarna. Det var soligt, varmt och växlande svaga vindar vid starten och det var svårt att föreställa sig att det var besvärligt till havs,

men rätt snart blev det uppenbarligen tuffa förhållanden och ett par av båtarna återvände i kväll till bryggan då det tyckte det blev för mycket vind och sjö.

Vi andra som inte startat än inväntar nu besked om när starten ska gå på tisdag. Väderprognoserna lovar friska vindar, men denna gång från rätt håll och med lite måttligare sjö. Vi återkommer imorgon på bloggen med information om starten.

5 tankar på “Slutspurt

  1. Jo, fruktnäten är lite i vägen, men främre delen av båten är numera mest förvaring så vi behöver inte gå där så ofta 🙂

    Skickat från min iPhone

  2. Vi önskar er goda vindar och all lycka på färden över till St Lucia/Rodney Bay!
    Kramar Pia & Lasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s