Mot Västindien – dygn 1

Nu är det drygt ett dygn sedan vi lämnade hamnen i Las Palmas och efter 24 timmar hade vi seglat cirka 220 av ca 2700 sjömilen på vår väg till St Lucia.

Det var en mäktig och lite känslosam upplevelse när båtgrannarna kramade om varandra och önskade varandra lycka till och att sedan starta seglingen tillsammans med ungefär 200 andra båtar som trängdes kring startlinjen. Besättningens nerver dallrade och vi tyckte alla det var skönt att äntligen vara på väg efter en hektisk tid. Vindarna har varit friska mellan 25-35 knop (cirka 12-17 m/s) från nordost och vi har seglat med två rev i storen och revad genua 3 större delen av tiden. Mot slutet av natten och på förmiddagen har vi bara haft genua 3:an uppe. Nu är storen uppe igen och vindarna har avtagit till runt 20 knop (ca 10/s). Atlantvågorna är hyfsat höga nu, ca 3,5 meter enligt väderrapporten, men de är mjuka och långvågiga. Livet ombord präglas en hel del av det ganska ordentliga gungandet och det kräver sin man eller kvinna att både hålla balansen och utföra olika sysslor ombord samtidigt. Ingen har plågats av sjösjuka än. Under natten och gårdagen hade vi en hel del ordentliga regnskurar, så seglarställ och också långkalsonger kom till användning för första gången på väldigt länge (som vanligt när Björn och Martin är med, kommenterar Björn). Idag skiner solen och vindprognoserna lovar lite lugnare förhållanden under resten av veckan.
Många har undrat vad vi äter ombord och gårdagens meny bestod av Chili con carne till lunch och pasta pesto till middag. Dagens lunch har varit tonfisksallad och till middag blir det en gryta med fläskfilé. Både Chilin och Fläskfilégrytan var lagade och vakuumpackade innan avfärd.
Allt väl ombord!

6 tankar på “Mot Västindien – dygn 1

  1. Oj va snabbt ni tuffar på! Jag sitter med fleetviewer på hela dagarna och hejar! Bra att ni äter ordentligt också…som vanligt! Det är ju som sagt en crusingklass – då ska man ju ha livskvalité:) Puss och kram mina ädelstenar

  2. Tack Ulla för telefonsamtalet nu ikväll, jag blev överlycklig, det kändes stort att prata med dej som är så lång borta ute på villande hav. Rör er försiktigt så ni har alla lemmar kvar då ni kommer fram. Kram Ebba

  3. låter både spännande och härligt på en och samma gång
    håller tummarna för bra väder – här ska det bli varga vinter – have fun

  4. Kul att höra att ni är på väg. I morse vaknade vi till ett vinterlandskap här i Stockholm, så just nu låter det extra exotiskt att vara på en båt på väg över Atlanten.
    Hälsningar Ylva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s