Mot Västindien – dygn 2

Vi fick en fin natt med härlig fullmåne som gjorde att det aldrig var riktigt mörkt, trots att den nu och då skymdes av moln. Vi såg också lanternor från en handfull andra båtar som seglade i natten. Martin och Ulla såg en val svepa förbi i morse, bara 50 meter från båten, men den verkade helt ointresserad av oss. Vi har haft fortsatt fina vindar runt 18-25 knop från OSO.
Vi börjar också komma in i livsrytmen här ombord med vakter, mat, disk, segling och annat som behöver göras, t ex kolla väderprognoser, titta på hur det går för alla ARC-båtar i de dagliga positionsrapporter som kommer och gå igenom frukt och grönsaksförrådet på spaning efter vad som måste ätas härnäst för att inte bli dåligt. Just nu kör Pelle vattentillverkning och vi ska ta en dusch ute i sittbrunnen.
Dagarna går överraskande fort, kanske för att alla vardagssysslor tar minst dubbelt så lång tid jämfört med det stillastående landlivet och vi har inte kommit igång riktigt än med alla våra böcker som ska läsas och lyssnas på. Men vi har ju gott om tid framöver . Dagens lite sämre händelse var att vår vindgivare slutade fungera, vilket leder till att vi inte kan köra autopiloten i vindläge, dvs autostyra efter vindvinkel. Vi får köra autopiloten i kursläge istället och passa lite noggrannare, så det är inte kris och Pelle ser framför sig att någon lugnare dag eventuellt ta en tur upp i masten för att se om vi kan åtgärda felet.
Allt väl ombord!

3 tankar på “Mot Västindien – dygn 2

 1. Kul att höra att ni har det bra. Följer er på appen Yellowbrick. Ni verkar ligga bra till i fältet och jag gissar att ni gått lite längre norrut för att få bättre vindar och inte plattläns. 220 NM på 24 timmar är inte dåligt. Tråkigt med den trasiga vindgivaren. Jag tycker inte Pelle ska upp i masten när det gungar som det gör. Här hemma har vi snålblåst och snö. Ni verkar ha det betydligt mer behagligt.
  Ha en forsatt god seglats med akterliga vindar!
  Gunnar

 2. Ja tillsvidare verkar ju allt flyta på efter planerna om man bortser från vindgivarn slutat fungera. Det är ju något för Pelle, han kanske gillar att det är något att ”mixtra” ibland.
  Jag pratade med Sofia i kväll, och också igår kväll. Hon har ju en förkylning på gång. Hon är hemma i Sthlm ikväll och i morgon, kanske veckan ut. Peter och Ingbritt kommer på en snabbis i morgon vid lunchtid. De är i Sthlm i dag och åker upp i morgon. Peter har varit på något jobb i dag i Sthlm och så är han bjuden på julbord i
  kväll.Själv är det adventspyssel i C delen i morgon e.m. och på kvällen är det middag
  hos Gun och David Holmberg. Inte illa. Kram på er alla.

 3. det är fantastiskt att kunna följa er via mail och karta – ger verkligen perspektiv på tillvaron. på kartan ser det ut att krylla av båtar i er närhet, men det är väl skalan som förvillar. Här är det snö och allmänt jävligt vinterväder. Lilla Ludde skanar ”morbror” Martin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s