Mot Västindien – 7 december

Tänk vad fort det ändras här på havet. Precis när gårdagens blogginlägg skickats kom en svag bris och vi kunde gå på ett kryssben genom större delen av natten. Det var vackraste natten hittills med blankt vatten, massor av stjärnor och månljus. Framåt morgonen blev det någon timmes motorgång igen innan vi kunde hissa full stor och rulla ut Code 0. Resten av dagen flöt med härlig segling och vi firade på eftermiddagen att det nu bara är 1000 sjömil kvar genom att hissa St Lucia’s gästflagga under styrbord spridare. Nu till kvällen så har vinden ökat till runt 24 knop och vi forsar fram med nattrevad stor och genua 3.
Igår såg vi tre stycken späckhuggare som simmade förbi. Det är otroligt att se de stora djuren röra sig så graciöst i vattnet. Ovan vattnet är ju djurlivet inte så intensivt, men vi har under hela seglingen förvånats över att det nu och då dyker upp enstaka fåglar.
Pelle verkar vara en riktig flygfiskmagnet för i natt var det dags för en flygfisk att flyga rakt in i Pelles hand när han satt och visade oss något. Den studsade på retur ut i vattnet och klarade på så sätt livhanken, hoppas vi.
Vi har sen någon dag bytt tidzon igen och befinner oss i UTC-3, dvs 4 timmar efter er där hemma.
Fredagens meny har bestått av Gazpacho med quesadillas till lunch och franska köttgryta till middag. Som ni märker börjar det bli favoriter i repris nu . Vi har också fredagsmyst med Ahlgrens bilar som Sofia hade med till Las Palmas. Färska och goda var de!

Har inte fått era eventuella kommentarer till gårdagens inlägg än så svaret på dagens fråga 6/12 kommer imorgon.

Dagens fråga 7/12: Modern navigationsutrustning bygger på satelliter för positionsbestämning. För att bestämma positionen har man så kallade GPS-mottagare. Hur många GPS-mottagare finns ombord på S/Y Loupan för tillfället?

8 tankar på “Mot Västindien – 7 december

 1. sdpännande det härt med att vara flygfiskmagnet. ni har två fasdta ghpds ovh dessutom tre erller möjligtvis fyra i form av GPS i mobilerna

 2. En på båten, en handburen, 4 mobiler, 100% påslag pga allmänt säkerhetstänk och prylälskande, dvs 12.

 3. GPS frågan:
  Tre fasta monterade i olika applikationer. Sedan har var person ombord minst varsin Smartphone, samt att många har sina paddor med sig. Inalles såluna 14 stycken.

  Kyla och solsken idag. Minus 7 här i norrort. Jag var nere på varvet, Hundudden på Djurgården, igår och skakade ner alla snö från presseningen. Många som inte har så bra ställning hade takåsar som såg ut som pilbågar då snön tynger ner hela konstruktionen. Men hittils har min ställning stått sig hel och rak.
  Akta er för flygfiskar men var glad att det inte är valar som hoppar upp i båten.

 4. Vi gissar på 11 (2st för navigation, 1 till AIS, 1 till båtlarm, 1 handhållen nöd-GPS och 6st mobiler/läsplattor. Hoppas vi lyckas bättre nu än när vi gissade på vattenförbrukningen (och därmed avslöjade att vi bara seglat i Östersjön än så länge 🙂

 5. Jag förstår mej inte på det där med GPS så jag hugger till med 5. Vi har haft en underbar vinterdag i dag,- 6 strålande sol och vindstilla.

 6. Ordinarie, extra, AIS, Nöd (2), Larm, telefoner (4), handhållen = 11 st GPS mottagare.
  Själva har vi 6 st, inklusive 2 telefoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s