Mot Västindien – andra advent

Dagen var till en början lugn och vi läste och vilade. Vi firade också Anna-Sofia’s födelsedag och andra advent med risgrynsgröt, glögg, dadlar och tomteskum. GRATTISKRAMAR till Anna-Sofia!
Vi upptäckte att något såg konstigt ut runt andra revinfästningen vid mastliket och vi bestämde oss för att ta ner storseglet, vi vill förstå varför och vara säkra på att inget ytterligare händer. Vi låter nu storseglet vila i sin stackpack tills blir lite lugnare, just nu tillåter inte vind och sjögång att vi försöker reda ut detta just nu. Som framdrivning seglar vi nu med spirad genua 3 åt lovart och kutterstagsfocken i lä. Lite saktare går det, men vi tar oss framåt med hyfsad fart 8-9 knop.
Vinden är frisk och vi har vågor mellan 2.5 – 3 meter.

Några kommentarer till frågor vi fått:
* Jo, det kanske kan vara någon babianstjärt light som vi lider av och även Ulla och Pelle är drabbade, men mer lågmälda i sin klagan. Dresscode mot denna sjuka är bomullskalsonger och läget är tydligt förbättrat.
* Flygfiskar går att äta. Vi har båtkompisar som stekt dem, men vi tycker de ser lite väl magra och beniga ut för att det ska vara värt mödan.

Svaret på Dagens fråga 6/12 om toapapper prickade Ingvar helt rätt på. Vi stuvade in 24 rullar och som sagt shit happens!

Dagens fråga 9/12: Vi har tillsammans sammanlagt 55 böcker att läsa under överfarten till Västindien. Hur många har vi hittills läst ut?

Till middag blev det fläskfile med ädelostsås igen. Vi är nyduschade efter eftermiddagens segelövningar, har drygt 600 sjömil kvar att segla och ser natten an med tillförsikt.
Med nuvarande prognoser kommer vi fram till St Lucia & Rodney Bay på luciadagen – 13 december.

Allt väl ombord!

6 tankar på “Mot Västindien – andra advent

  1. Hee hee 🙂 0, zero, nada, zilch – I am quite sure you have been too busy or enjoying the view to read.

  2. Högst 3, det är nog svårt att koncentrera sig på att läsa när vågorna går höga!

  3. är för egen del mest extatisk över att ha prickat ett andra rätt. I går firade vi Anna under sedvanliga pompa tillsammans med broccolisoppa familj och vänner. Snön och kylan består. Ni har gjort ett gott val i att vara borta just nu. Antalet böcker ni läst ut under överfarten är 3

  4. Roligt att höra att allt gått så bra och att ni tar det försiktigt! Vilket Luciafirande det blir!!!
    Jättehälsningar från Robin och Marie på amerikanska ostkusten.

  5. Ni längtar efter att sova 12 timmar i en båt som inte rör sig. Nu är det nära, bara 127 NM kvar enligt yellowbrick. Sköt om er.
    /Gunnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s