Åtta dagar i Karibien

Elisabet och Janne gästbloggar och har bett oss publicera nedanstående nu när de har lämnat skutan:

Nu har Elisabet och jag haft den fantastiska förmånen att få segla med allas våra långseglare i åtta dagar.

Först måste vi kommentera Ulla och Pelle för att ni där hemma skall känna er lugna. De är de samma. Trevliga, glada och gästfria. Man märker inga tecken på att de slitit på varandra under många månader. Möjligen har de fått till sig något av ”Island Time” och då ser man ut så här.

Om ni undrar hur de ser ut när de bloggar så framgår det av bilden nedan.

De har inte tappat lusten till livets goda vilket framgår av nästa bild.

De är mycket erfarna långseglare och sköter allt till punkt och pricka. Loupan ser i princip ny ut och har inte blivit bedagad av salt och sol.

Här ser ni sköljd frukt för att det inte skall bli kackerlacksbarn i båten.

Nu till lite intryck från två som seglat i första hand på östkusten i många år.

Vi har seglat varje dag och provat de flesta segelsättningar och bogar. Den längsta etappen var över till Virgin Islands arkipelagen. Det blev behagliga 80 nm. Sedan har det varit måttliga hopp om ca 20 nm.

Vi har haft en tjurig dag med regn då och då, motvind upp till 13 meter/sekund och ankring i full vind. Med östersjö-ögon är detta en mardröm med flies och sjöställ, men inte här. När luften är 26 grader varm och vattnet lika varmt så känns allt bara skönt. Lite våta kläder torkar blixtsnabbt och ett saneringsdopp i havet är varmt och behagligt. Ingen knottrig hud alls.

På östkusten är det lävik som gäller. Kan ni tänka er vad vi tänkte när Ulla och Pelle valde denna ankringsplats för att lämna båten för en dagsutflykt.

Det är Afrika nästa, så särskilt mycket lä blev det inte. Vi behöver väl inte kommentera att allt fungerade utmärkt och båten låg kvar.

Maten är ibland överraskande. Hummer är hemma en delikatess som man inte blir särskilt mätt på. Hummern på bilden var jättegod och vi blev proppmätta av att bara äta hummerköttet.

Nu blir det flyg från Beef Island vid Tortola och vad kan vara bättre som avslutning än en lång snorklingstur, champagne på båten och middag på strandkrog.

Stort tack från oss !!!

1 tanke på “Åtta dagar i Karibien

  1. Gästerna verkar helt nöjda och det har väl alla edra gäster varit. Jag var upp till Peter igår, han bytte till sommardäck på min bil. Hoppas att det ger en skjuts åt våren som är så seg i år.Peter och Ingbritt hade stora framtidsdrömmar som presenterades. Det gäller att hänga med. Peter deklarerade åt mej på internet. Premiär för min del. Det känns bra att det är gjort och nu är det så enkelt då jag inte har torpet kvar. Kram till er båda och nu har nedräkningen verkligen börjat kännas, !!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s