Nu är vi på väg

Efter några hysteriskt hektiska dagar så blev det fredag den 26 juni, som ju var vår planerade avseglingsdag. Fem minuter före klockan 17 så infann sig plötsligt feststämningen: solen kom fram, vi hissade stor flaggning på S/Y Loupan och familj och vänner kom ut på bryggan, somliga med båt. En härlig känsla!

Presenter delades ut.

Och vi fick tillfälle att krama om och tacka alla. Det blev en fin markering av att vi nu verkligen kastade loss för en längre segling. Rätt svårt faktiskt att förstå.

Det blev en kort första tur för motor till Napoleonviken, där vi drack lite champagne och åt en god middag innan vi somnade som stockar. På lördagen blev det sovmorgon, stuvning av sådant som inte riktigt hittat sin plats i brådskan inför avfärden och klockan fem satte vi segel i fin nordostlig vind och njöt av kvällssol och undanvind söderöver. I höjd med Muskö blev vi uppropade på VHF av OSKarna Gertrud och Björn i S/Y Think Twice och Jackline och Peter i S/Y Ellen. Vi vände tvärt och gick en sjömil norrut, där vi blev bjudna på spontan grillmiddag. Mycket trevligt!

Nästa morgon seglade våra vänbåtar söderöver till Kalmar. Här ligger S/Y Loupan och S/Y Ellen, båda Arcona 430, förtöjda längs S/Y Think Twice.

Vi tog det lite lugnare och seglade vidare vid 12-tiden. Det blev en härligt solig bidevindssegling ned mot Harstena, där vi ankrade på kvällen.

Idag har vi liggedag och jobbar med restpunkter på båten, bland annat dags att sätta upp radarreflektorn och dra ner kutterstagsfall och lift som vi glömt kvar i masttoppen. Imorgon fortsätter vi söderut.

11 tankar på “Nu är vi på väg

 1. Har skaffat en ny app, Marine Teaffic (38 kr suck!), så jag har haft full koll på era krumbukter och kryssvinklar. Kul att få substansen bakom via bloggen.

 2. Fantastiskt roligt att se att ni nu äntligen börjar finna er tillrätta. Själv sitter jag till lunch på kajen i Visby under Almedalsveckan och tittar på ÅFOR båtarna som rundar bojen utanför Visby hamn. Lycka till så hörs vi snart!
  Bästa från Robin

 3. Härligt att ni har kommit iväg. Vi önskar lycka till och att ni får gynnsamma vindar!
  Själv har jag just plockat min nästan nya vindsurfingbräda.
  Hälsningar Gunnar

 4. Skönt att ni äntligen kan segla iväg efter alla förberedelser som haft att tampas med.
  Vi önskar er alla förliga och sköna vindar på er färd mot Karibien.
  Själva skall vi åka med Vickie, vår nya Buster X, i Räfsnäs till helgen.
  Kramar Pia & Lasse

 5. Vi kom från Gotland igår och ligger nu i Västervik, och går vidare norrut i morgon. Vi kanske möts. Siktar ni på Idö som vanligt?

 6. Lycka till nu på er långa resa! Själva ligger vi just nu i gästhamnen i Åbo, så vi kunde inte vinka av er. Men vi följer er på MarineTraffic!
  Hälsningar Tordis o Gunnar, Arcona 400 nr 73 ”Ametist”

 7. Lycka till på de sju haven!!! Ska med spänning följa er via denna blogg! Hälsn. Carina

 8. Vi som går på landbacken eller plaskar omkring i Östersjön och längtar till de stora vattnen skulle nog uppskatta lite tätare rapportering från er:). Hoppas att ni får en underbar resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s