På väg mot Orkney -dygn 1

Vi lämnade Tananger vid 14-tiden på söndagen och kände oss ganska väl rustade för översegling – diesel- och vattentankarna fyllda, förseglet bytt till vårt högt skurna långseglarsegel (G3, Hydranet), grabbagen påfylld med vakuumpackade pass, kreditkort, kontaktinformation till Pantaenius, satellittelefon och handhållna VHFn. Dessutom mat i både kyl och våra magar.
Vi har så här långt haft lite blandade förhållande med fin segling under eftermiddagen och delar av natten, men det har också varit långa perioder med alltför svag vind i förhållande till dyningarna här ute. Svårt att få seglen att stå och då har vår Yanmar fått träda in. Efter nattens vakter, då det var kyligt, men inte så kallt som vi kanske trodde, så har vi nu sol och nästan lite värme. Under natten och morgonen har vi kunnat njuta av ganska många olje- och gasplattformar som vi passerat. Verkligen udda skapelser och arbetsplatser ute i det vackert turkosblå havet.
Pelle har gjort stordåd under förmiddagen och dels tagit bort lite saltvatten under durkarna, som vi upptäckte i morse. Med all sannolikhet kom det in via ventiler i aktern när vi låg ”ankrade” med aktern mot vind och ganska grov och ibland översköljande sjö i fiskegarnet. Dessutom verkar kylen ha fått ”räkspill” när vi åt norska räkor i Tananger, men även det är nu borta.
Medan vi pysslar och Yanmar jobbar, så ser vi fram mot den friska sydostliga vind som är utlovad till eftermiddagen och som förhoppningsvis ska föra oss till Kirkwall under kommande natt. Allt väl ombord!

3 tankar på “På väg mot Orkney -dygn 1

  1. Roligt att höra att allt är väl ombord. Vi antar att ni har avverkat halva sträckan. Orkney låter spännande och intressant. Fortsatt god seglats. Kicki

  2. According to the Earth Wind website, there appears to be a good strong southeasterly wind.

    Bon voyage!

  3. Hoppas allt går bra för er och ni håller er borta från fiskarna. Är lite nyfiken att höra om hur Watt & Sea funkat. Har den givit något? Klarar ni er på den utan stöttning från annat?

    Ha det bra!
    Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s