Igår tillagade vi en god Pasta Vongole när vi låg på svaj i Muros.
Börja med att uppsöka den utsökta fisk- och skaldjursaffären Mariscos a Insua (öppet på fm och efter kl 17:30). Där kan du ha turen att betjänas av Daniel, en ung spanjor som talar utmärkt engelska. Här är ett Recept för fyra personer:
Köp ca 1.5 kg hjärtmusslor, på spanska Berberecho. Handla persilja hos Gadis som ligger granne med fiskaffären. Tillagning:
Planera in kokning av pastan så att den är klar samtidigt med musslorna. Skiva 8-10 klyftor vitlök tunnt, hacka persiljan.
Värm upp en halv deciliter olivolja i en stor kastrull, ska vara ordentligt varmt.
Häll i vitlök, persilja och musslor. Lock på. Stek i ca 2 minuter, rör om några gånger under tillagningen. Innan serveringen lägg i en klick smör som får smälta , lite salt och några tag med pepparkvarnen. Lägg upp spagetti, fördela musslor och den goda oljan. (Om du inte har en stor kastrull, dela upp tillagningen på två omgångar) Servera med ett gott glas vitt vin.
Som besättningen på Swedish Neptune brukar säga: Enjoy!
Mums, önskar att jag var med