Framme i Marina Rubicon på Lanzarote

Sent igår eftermiddag fick vi en fripassagerare i form av en ny liten fågel som landade på båten. Den vandrade omkring och småkvittrade, men såg lite trött ut. Förvånansvärt orädd spankulerade den runt bara decimetrar från oss. Vi serverade lite bröd och vatten, men den var inte sugen. Däremot ville den vila och den hittade sin favoritplats under vår sprayhood, bland skoten till kutterfocken och under Pelles flytväst. Där la den huvudet under vingen och somnade.

_V6C3167

Under natten försvann den lilla fågeln och vi trodde den lämnat oss. Tyvärr visade det sig att den inte bara lämnat oss, utan även jordelivet och vi hittade den död i sittbrunnen.

Det blev motorgång på ett stilla hav ända fram till torsdag morgon. Då kunde Pelle, som hade vakt, se solens första strålar lysa på Lanzarotes vulkanlandskap och någon timme senare kunde vi sätta segel igen. Vinden hade vridit till sydost och vi fick en superfin segling längs Lanzarotes ostkust med öppen bidevind och på helt dyningsfritt vatten.

_V6C3187

Det kändes härligt att lägga till vid ”reception pontoon” och där mötas av den svenska kille som jobbar på marinan och som vi även träffade när vi var här 2012. Ännu mer hemtamt kändes att vid incheckningen träffa bekant marinapersonal, som redan plockat fram uppgifterna om oss och båten ur sina system. När vi lagt till vid vår plats så bar det iväg till restaurang Blue Note där vi åt en, som vi tyckte, välförtjänt lunch. Efter lunchen tog vi en promenad till marinans varv och bokade upptagning av Loupan till på onsdag för att bottenmåla och byta anoder inför överseglingen till Karibien. Sen var det dags för den obligatoriska båtvården efter översegling, dvs tvättning av däck och sittbrunn och städning inne i båten. Och så till sist – en härlig dusch för oss själva, som vid det här laget var ganska svettiga.

Nu har vi druckit ett glas champagne för att fira en fin segling och lite i efterskott Ullas födelsedag. När detta blogginlägg är postat så är det sängen och en natts ostörd sömn som väntar.

2 tankar på “Framme i Marina Rubicon på Lanzarote

  1. Snyggt jobbat. TA=ETA från Portugal. Misstänker att ni bokade lunchbord på Blue Note när ni lämnade hamnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s