Nu är besättningen fulltalig här i Las Palmas

Efter en lång tids ”bloggtorka” då Pelle och jag både jobbat med Atlantförberedelser och och haft det härligt med besök av Sofia, Simon och Wilmer och Martins sambo Anna-Sofia så är nu besättningen inför ARC 2015 nu fulltalig, dvs vi har fått förstärkning av Martin och hans kompis Edward. Känns superbra!

Kanske kan det bli lite mer fart på bloggandet nu. Edward gör i alla fall en rivstart som gästbloggare idag:

Hej Bloggen!

Mitt första gästbloggsinlägg som tillfälligt permanent gast ombord på S/Y Loupan (om ni inte vet vad det betyder är det värt att Googla).

Togs igår söndag varmt emot av besättningen Ulla, Pelle och Martin. Vi skålade in äventyret i hamnen Puerto de Las Palmas, där vi nu ligger till söndag innan start av ARC 2015. Åt en härlig middag med tapas och lokala specialiteter, som jag inte har en aning om av vad den heter längre. Spanskan är tyvärr inte vår besättnings styrka – än.

Måndagen har ägnats åt genomgång av båten. Materialgenomgång, segelgenomgång och helt enkelt en “första dag på seglarskolan”. Vi stack därefter ut för att öva segelsättning och hann med alla segel, rev och navigations hjälpmedel innan det mojnade så mycket att vi fick hoppa över att sätta spinnakern 😦

Förhållandena passade dock lämpligt för MOB (Man Over Board) och Ulla fick agera nödställd när Martin och jag fick göra allt för att skyndsamt, men utan att tappa kontrollen hjälpa den nödställde.

Nu känner vi oss välförberedda.

Snabba reflektioner: Ulla och Pelle har en fantastisk båt som är väldigt välutrustad och omhändertagen. Känns toppen!

Besättningens humör: 5 på femgradigskala.

Vindar: 6-15 kts (3-7 m/s) från NO

Våghöjd: 0,5-1,5 m från NO

Man sover otroligt härligt i sin koj och kan lyssna till ett konstant smatter. Lät som hagel på en busskur, men är fiskar som mumsar på alger på botten av båten och får statiska stötar som utlöser ljuden.

Hamnen är full av båtar och seglare från framför allt europeiska nationer, efter en snabb visuell scan.

Man hamnar mer än ett stenkast från världen på båten med dåliga förbindelser och kontakt till internet. Försöker dock följa tragedin i Paris så gott vi kan och tänker på våra nära och kära även om uppdateringarna kommer släpa 🙂

Gasten, out.

3 tankar på “Nu är besättningen fulltalig här i Las Palmas

 1. Ohoj besättningen på Loupan!

  Kul att höra av er igen efter en viss tids ”radiotystnad”. Förstår att ni har haft fullt upp med förberedelser inför starten. Edward är att gratulera – bättre skeppare än Ulla & Pelle samt båten Loupan kan man knappast hitta – vi vet!
  Ser fram emot att få följa era fortsatta äventyr.
  Hemmavid har SHMI ”hotat” säsongens första snö till helgen. Vi får se – de har ju faktiskt tidigare ”haft rätt” flera gånger i sina prognoser.
  Segla lugnt
  Lasse & Pia

 2. Ja, vad kul att ”höra ifrån” er, följer er med spänning, så starten går på söndag, håller tummarna för bra vind och fint väder till er överfart. Själva får vi nöja oss med avseglarträff ikväll och adventssegling till Nässlingen i helgen. Gräset är fortfarande grönt, löven ligger på marken, eller i säckar 🙂 men till helgen är det utlovat minusgrader, vi får väl se hur länge det varar.

  Fair Winds and Following Seas.
  Jeanette på S/y Bushpoint

 3. Överjävligt kul att du är på plats Edward och att ni snart lägger loss! Jag ser fram emot att läsa om er seglats! Stay black

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s