Dags att pröva fiskelyckan

Vi hade en lugn natt då vi seglade med spirad genua och kutterfocken ut åt andra sidan. Gav bra förhållanden att sova på samtidigt som den som har vakt kan rulla in segel enkelt om det skulle behövas, t.ex när squallarna slår till. Dagen har bjudit på sol, värme och måttliga vindar och fortsätter det så här så är det nog badbyxor och bikini som blir klädseln framöver. Martin och Edward har släppt ut fiskelinan för första gången denna resa och nu hoppas vi på någon lagom stor (liten) fisk framöver. Förra överseglingen var vi inga vidare fiskare, men nu så ska vi göra ett allvarligt försök.

Ikväll blir det Martins Pulled pork till middag och till det ska vi lyxa till det med varsitt glas öl. Vi har annars en mycket restriktiv alkoholpolitik ombord under överseglingar.
Vinden har mojnat nu till kvällen, runt 8-12kn, vågorna är nu lite snällare runt 2-3 meter. Vi har också börjat drabbas av squallar, ikväll har vi redan haft fem stycken som passerat oss på nära avstånd. Detta blir ett mer frekvent fenomen framöver då vattentemperaturen sakta stiger.

Vi ser fler båtar dyka upp på vår plotter denna gång jämfört med 2012. Vi funderar på om det beror på att fler båtar har mer kompletta AIS-system så att de både syns och kan se andra.
Ett otroligt bra hjälpmedel som också underlättar när man vill kalla upp någon båt på VHF radion för lite trevligt småprat.

Edward och Martin är verkligen en tillgång ombord och har börjat bli varma i kläderna båda två. Högsta betyg!

Ett litet klargörande kring frågesporten: för varje rätt svar på en fråga utdelas ett poäng och i slutet utser vi en vinnare, vilket helt enkelt är den som samlat flest poäng. Svara genom att kommentera på bloggen (inte på Facebook).
Fråga nr 2: Hur många fiskar kommer vi att lyckas få under vår seglats till St Lucia.

Allt väl ombord!

9 tankar på “Dags att pröva fiskelyckan

 1. Hej på er igen.
  Mamma Ulla & jag tror ni får 9 fiskar lagom stora!
  det blir bra för Chef du cuisine Martin att laga till.
  Bonne chance!
  Lindqvistarna

 2. Nå govänner…hur många blev det (fiskar inatt).
  Hoppas att vindarna är goda och ni håller bra fart.
  Mamma & pappa (till Edward)

 3. Vi tror på 5 fiskar om man räknar bort flygfiskarna. Hoppas inte vindarna lättar ur för mycket!
  Kram Kristina och Gunnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s