Sista natten på havet

I natt hann inte Edward rigga sin koja i sittbrunnen innan han träffades av en flygfisk i bröstet. Sen hängdes handduken upp från sprayhooden i faslig fart. Man blir ganska rädd när man överraskas i mörkret. Idag har vi seglat spirad G3 mest hela dagen och kunnat göra god fart och vi styr nu direkt mot St Lucia. Vi kan nu också oftare se andra båtar, både visuellt och som AIS mål.
Ikväll har vi efter dusch och middag spelat lite MIG, men blev hastigt avbrutna av ett tåg av squalls på radarn som krävde vår uppmärksamhet. När mörkret kommer, runt kl 18 lokal tid, blir radarn ett viktigt hjälpmedel för att i god tid upptäcka och spåra squalls. Med lite tur kan man hinna göra en kursförändring som gör att man slipper träffas direkt av squallen vilket underlättar seglingen.
Nu går vi in i nattens vaktschema och om inget oförutsett inträffar blir det här sista natten på havet för den här överseglingen. Just nu, klockan 20.15 lokal tid har vi cirka 160 sjömil kvar.
Enligt den senaste väderprognosen kommer vi att få en stadig ostlig vind runt 16-21 knop hela vägen fram till målet Rodney Bay.

Allt väl ombord!

8 tankar på “Sista natten på havet

 1. Härligt att höra att ni snart når målet. Mycket upplevelser väntade och oväntade har ni upplevt. När ni fått fast mark under fötterna är ni väl värda er landningspilsner.

 2. ja aggressiva flygfiskar kan vara ett problem. Vi ska tänka på er under er sista natt – sedan sympatifirar vi er ankomst mdd hummer och skumpa på distans och kan gärna OM NI VILL berätta hur det smakade. Känns lugnt och tryggt att ni är nästan framme. Låter hälsa er det gäller att Daniel Berlin under tiden blivit vald till kcckarnas kock i Sverige 2015 – och hans mat ska några av oss äta inte bara en utan två gånger innan sommaren är slut

 3. Tack snälla ni för att vi fått vara med, det är så kul att läsa era bloggar. Nu önskar vi er en fin målgång och.. en riktigt god jul!.
  Jan-Åke & Evalotte

 4. Vilken segling! Grattis – ni är snart där …
  Det är som att vara med er när vi läser bloggen. Man känner för er i alla små och stora utmaningar och njuter med er av de fina stunderna. Ett stort lycka till vid målgången och efterföljande firande. Ni är värda ett riktigt party! Må gott tills vi hörs igen. Om ni släcker bloggen ett tag önskar vi er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
  Robin och Marie

 5. Oh, va härligt att höra att ni snart är i mål. Vilken segling och erfarenhet ni gjort. Även vi här hemma som fått vara med via bloggen har hejat och haft hjärtat i halsgropen ibland Vi beundrar ert mod och förmåga att lösa alla händelser ombord. Vilka seglare ni är. Lycka Till sista etappen! Vi firar här hemma till er målgång.
  Till Ulla,Pelle och Martin en Riktig God Jul och Gott Nytt År och njut av Västindiens härliga hav och bad. Edward ser vi snart i NY
  Landkrabborna

 6. Åh vad kul det har varit att följa er, tack för alla inlägg så bra! Hoppas ni får en härlig tid på St Lucia.

 7. Grattis till er alla, jag ser att ni gått i mål och ligger fint i skyddad hamn. Lycka till med fortsatta äventyr härligt att vara med er via bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s