Mot Galapagos

I söndags kväll kom Martin och Anna-Sofia ner till oss i Panama City. Supermysigt att de är här! Efter att ungdomarna fått sova ut så satte vi fart med den sista provianteringen av färskvaror inför seglingen till Galapagos. Bland annat besökte vi frukt och grönsaksmarknaden där frukt och grönsaker från hela Syd- och Centralamerika säljs. Färska och billiga varor och kul att se! Här ananasavdelningen.


På tisdag kunde vi sen kasta loss från La Playita marina och styra mot ögruppen Las Perlas. Kändes väldigt skönt att lämna marinalivet. Nu blir det inga marinor förrän på Tahiti. Vi fick en superfin segling ner till Isla Contadera och hann se både rockor och delfiner. Martin och Anna-Sofia fick också prova de kepsar med solskydd i nacken som Pelle köpt. Inte så snygga, men sköna enligt trovärdiga källor.


Vi hade planerat att stanna cirka en vecka här på Las Perlas, men nu kommer en period med bra vind så vi åtminstone kan segla större delen av de 800 sjömilen till Galapagos. Eftersom vi kommer att passera ekvatorn på vägen så får man nog alltid räkna med några dagars motorgång också. Vi lyfter ankaret om några timmar och återkommer med bloggrapporter längs vägen. Det kommer också en blogg senare om vår transit genom Panamakanalen. Det arbetet blev avbrutet av morgonens beslut att lämna idag. Här S/Y Spray på väg mot Galapagos.

2 tankar på “Mot Galapagos

  1. Tyvärr får ni inte träffa Lonesome George som dog kort efter att jag besökte honom. Men blåfotad sula och en rad andra endemiska arter kommer att förgylla er tid på Galapagos. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s