Mot Galapagos – dag 4

Yanne fick arbeta hela natten, men på förmiddagen hissade vi spinnakern igen. Nu på eftermiddagen har vinden dött ut alldeles och Yanne är igång igen. Misstänker att det inte blir mer segling innan vi når Galapagos. Vår position just nu är 0 grader och 44 minuter N och 87 grader och 11 minuter väst. Vi närmar oss alltså ekvatorn och vi uppskattar att vi kommer att korsa ekvatorn någon gång efter midnatt. Vi förbereder oss nu för traditionella mötet med kung Neptun i samband med detta och hoppas han ska behandla oss nådigt. Vi märker verkligen på temperaturen att vi närmar oss. Solen steker från himlen och det är 29 grader i vattnet. Solskydden behövs verkligen nu!
Vi har inte sett så mycket av den fuktighet, regn och åska som förknippas med Doldrums, eller ITCZ (Inter Tropical Convergence Zone) som det egentligen heter. Den ligger oftast så här års strax norr om ekvatorn. Vi får se hur det blir.
Vi hoppas komma fram imorgon innan det blir mörkt och i morgon bitti börjar vi förberedelserna inför alla myndighetsbesök vi får ombord när vi ankrat. Vi har fått listor med förbjudna livsmedel och vi kommer därför få rensa lite bland frukt och grönsaker. Vi är lite oroliga för hur vi ska rädda en liten klutt yoghurt för vår fortsatta produktion, då det är förbjudet att ta in. Vi har också fått tips på frågor som kommer att ställas om septitankar, hantering av oljespill, sopsortering, miljövänliga diskmedel och tvålar etc. Dykare kommer också att inspektera botten på jakt efter eventuella havstulpaner och andra djur och växter som inte hör hemma på Galapagos. Spännande ska det bli! Allt väl ombord!

5 tankar på “Mot Galapagos – dag 4

  1. Följer med spänning!!! Ska bli så kul att höra om denna fantastiska arkipelag och era äventyr där … Kramar från Robin och Marie

  2. Jättekul att följa er på äventyret! Vi är i Prickly Bay och njuter av Grenada, efter helgen vänder vi uppåt igen 🙂 Må så gott! Fair Winds

  3. It was nice meeting you in Panama. Your an inspiration to my hubby and I. OLD MEN DO RULE IN THEE SEA. GOD BLESS YOU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s