Mot Marquesas, dygn 2

Oj, vilken stökig natt vi fick! Inte vädermässigt, då det fortfarande är Yanne som jobbar, ibland kompletterat med något försegel. Vi hörde redan på Galapagos varningar om små fiskebåtar långt ute till havs som skulle vara dåligt upplysta och jobba med på ytan drivande fiskeredskap, även de mörka. Det var just såna som vi började träffa på vid tvåtiden i natt. Det var svårt, för att inte säga omöjligt att bedöma hur långt borta från båtarna som de flytande linorna var utlagda. Efter att ha kört in i och varit tvungna att skära loss oss från flera linor så vet vi nu att de kan ligga flera sjömil från den båt man anar. Båtarna måste vara ganska små eftersom vi hade svårigheter att se dem på radarn. Spray rapporterade samma sak i morse, men lyckades undgå att komma in bland linorna. Inte förrän det ljusnade vid sextiden slutade vi stöta på de flytande fiskelinorna. Operationen krävde att vi alla tre lyste och spejade i vattnet, så vi har varit lite trötta idag.
Vi såg mycket fisk i vattnet när vi lyste i natt, men inga har frestats av våra små bläckfiskdrag. Vi som hade hoppats på halstrad tonfisk till middag idag. Det går dock ingen nöd på oss utan det blir köttfärsbiffar med tsatsiki och coucoussallad istället.
Nu börjar vi bli lite trötta på att höra vår outtröttlige Yanne och hoppas att vi snart hittar tillräckligt med vind för att kunna segla. Vår position nu på eftermiddagen är 4 grader 7 minuter syd och 93 grader 12 minuter väst. Allt väl ombord!

2 tankar på “Mot Marquesas, dygn 2

  1. Vi är med er så här lite på håll, så kul med era rapporter!
    Njut av ert äventyr!
    Vi reser tillbaka till Antigua på fredag, har varit en hel del vind och sjö senaste veckan har vi fått rapporterat!
    Ska bli skönt att komma ut på/i havet igen!
    Stor kram Åsa & Niklas

  2. Vi höll en sydlig båge ,ca 120 dist sydvart från Galapagos och det gav oss bra tryck fram till Marquesas. Jörgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s