Mot Marquesas, dygn 5

NU är vi väl nere i passadvinden i alla fall! Dygnet som passerade är det första helt motorfria dygnet sedan start och vi har haft vind mellan 10 och 20 knop och kunnat gå på en halvvindsbog. Vädret har stabiliserats och vi har inte haft några regnskurar de två senaste dagarna. Det vi däremot har haft är ett helt fantastiskt månljus! När man sitter där på nattvakten i det starka månljuset så är det overkligt att vi nu är ute på jordens största ocean, som upptar en tredjedel av jordens yta och är större än alla landmassor tillsammans.
Vi har nu kommit så långt västerut att vi gjort en första omställning av klockorna. Vi är nu åtta timmar efter Sverige och Marquesas ligger 10,5 timmar efter. Omställningen gjordes i synk med Spray och Hakuna Matata så vi inte ska missa våra två trevliga radiomöten på SSBn varje dag. Just nu går watermakern och youghurtproduktionen är igång.
Pelle har roat sig med lite förbättringar på mailhanteringen via kortvågsradion så att viss information från Loupans navigationssystem, till exempel position, fart och kurs, automatiskt kan läggas in i mailen. Martin har läst ut sin första bok och Ulla har avslutat sin första nattvaktsljudbok och sin första dagläsningsbok. Ray styr på en kurs runt 250 grader och solen skiner.
Vår position är 8 grader och 52 minuter S och 99 grader och 44 minuter V, kurs över grund ca 240T. Allt väl ombord!

3 tankar på “Mot Marquesas, dygn 5

 1. Det är såååååå häftigt!!!
  Fantastiskt roligt att följa er på havet. Lycka till och må gott! Hörs snart igen.

 2. Tack för att vi får följa er segling. Det blir härlig läsning på väg till jobbet. Kram

 3. Jag hoppas ni förstår hur ”livsviktig” er information och blogg är för oss som gör 8-5 här hemma :-). Och speciellt för oss som sannolikt kommer ”gå i” era waypoints.
  Så tack för fantastiska bloggar.
  Hur hade det varit att göra överfarterna på två pers istf som nu tre ombord? Görligt ? Vågar ni dela med er av drift underhållsbudget för livet med Loupan ?

  hälsningar
  Magnus Kjell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s