Mot Marquesas, dygn 8 och 9

De senaste två dagarna har bjudit på verkligt fin segling med bra fart och allmänt behagliga förhållanden, både dag och natt. Vi märker att vi lämnat breddgraderna närmast ekvatorn då den pressande värmen har ersatts av mer behagliga temperaturer. Fortfarande är det bikini, shorts och T-shirt som gäller, men det är sällan man behöver bada i svett och det är till och med skönt att dra över sig ett påslakan efter sin nattvakt.
Vattnet får en otroligt vacker blå färg när solen skiner och när vågorna bryter ser man hur klart det är. Att vattnet är rent ser man också på filtren i vår watermaker som vi kör en stund varje dag.
Djurlivet är sparsamt här ute, lite flygfisk och en och annan fågel. Fåglarna kan man inte låta bli att undra över hur de klarar sig här ute. Inget land i sikte på tusen sjömil åt något håll. Fiskelyckan är fortsatt dålig, inte bara för oss utan även för Spray. Den enda tonfisk som siktats är för vår del den i burk och för deras del siktades en i frysen igår.
Vi har aldrig tidigare bakat på överseglingar, men nu har vi fått blodad tand tack vare Martin. Förutom det goda surdegsbröd som han bakar har Ulla förgyllt lördagsfikat med blåbärsmuffins. Förvisso från mix, där vi upptäckte att det stod ”imitation blueberries and artifical flavor”, men de slank lätt ner.
Martin och Pelle har roat sig med att tanka över diesel från tre dunkar. Det gick fint utan spill tack vare vår lilla elektriska pump driven av ett litet motorcykelbatteri Används primärt vid oljebyte annars.
Vår position nu på lördagseftermiddagen är 11 grader 54 minuter S och 110 grader 55 minuter V och vi går en kurs på 260 grader. Allt väl ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s