Mot Marquesas, dygn 10-11

Åter igen har det varit två fina seglingsdygn. Vinden har vridit från sydost till mer ostsydost och vi har fallit och tagit en mer västlig kurs ca 265 grader, nästan direkt mot Marquesas. Det gör att vi bytt från den halvvindssegling som vi tidigare haft till slör med spirat försegel. Vind och sjö har varit måttliga så vi har haft det riktigt bekvämt.


Härliga solnedgångar

Igår firade vi att vi kommit halvvägs med bara 1500 sjömil kvar. Det skålades i en öl för Martin och Pelle och i ett glas vin för Ulla. Vi fick också tilltugg i form av små snittar med ankrilette inhandlade  på flygplatsen i Paris på väg tillbaka till Panama City efter vår hemresa över nyår. Mums!


Idag har vi ställt om klockan igen, nu är vi i tidzon UTC -8, och alltså 9 timmar efter er i Sverige. När man seglar väserut så här så blir dygnsförskjutningen verkligen tydlig. Varje morgon går solen upp lite senare, så det blir helt naturligt att ställa om klickan var 15:e grad så dygnsljuset blir ungefär mellan klockan 06 och klockan 18.

Vi har hittills inte kunnat läsa era trevliga kommentarer på bloggen, men idag kom ett mail från vår kära dotter Sofia som kopierat alla kommentarer till oss. Stort tack till er alla som följer oss och stort tack för alla trevliga kommentarer!   Det blev dagens höjdpunkt att läsa dessa. Där fanns en fråga från Magnus Kjell den 15 mars hur det skulle fungera att vara två personer på en sån här översegling. Svaret på det är att det skulle gå alldeles utmärkt. Både Spray och Hakuna Matata II som vi seglar tillsammans med, gör det på två personer. Vi var själva inställda på att göra det själva (Ulla och Pelle), men då Martin erbjöd sig att segla med oss så var vi inte sena att tacka nej. Martin är ju numera en erfaren långseglare, då han seglat med oss båda gångerna över Atlanten. Det är utan tvekan lyxigt att kunna få mer sömn på nätterna och också skönt om någon skulle bli sjuk till exempel.

Magnus frågade också om drift- och underhållsbudget för livet med Loupan, men det har vi inte nåt bra svar på just nu, eventuellt återkommer vi senare till detta ämne.

Har ni frågor och funderingar till oss på havet så skriv dem gärna i en kommentar så försöker vi svara. Vi har ju ovanligt gott om tid just nu.


Rorsman tar en välförtjänt fikapaus, Ray styr.

Vår position nu på måndag eftermiddag är 12grader 36 minuter S och 116 grader 51 minuter V och det är 1300 sjömil kvar till Atuona på ön Hiva Oa i Marquesas.

Allt väl ombord!

3 tankar på “Mot Marquesas, dygn 10-11

 1. Tack för rapporten. Det är alltid skönt att höra att allt fungerar bra. Ni ser så fina ut på bilderna. Här hemma kommer våren med solsken och fågelkvitter och de första vårblommorna i trädgården. Idag var det dock helt vitt när vi vaknade. Lite deppigt.
  Kram från Eva och Hans

 2. Hej på er,
  Numera börjar dagen med att läsa er blogg, jätteroligt !
  Själv laddar jag nu för översegling från Karibien till Europa och översyn av båten innan jag följer er i kölvattnet.
  En fråga som är viktig för mig är kostnaden för att ta mig igenom Panamakanalen och som ni spendera en tid på Galapalos öarna.
  Marinan innan ( tid ) Kanalavgift Agenter Seglingstillstånd, dvs allt från att ni angör marinan i Anländer Panama till att ni lämnar Galapalos.
  Alla andra kostnader är som vanligt PUH PUH
  Seglar över till Karibien i Nov detta år om allt funkar
  Stor Kram till er alla
  Rolf och Anne-Marie hälsar också
  Dark n Stormy

 3. Vi har samma fråga som Rolf och Anne Marie, samt hur skickar du så fina bilder utifrån havet,?med våran Iridium Go kan man skicka lågupplösta bilder, men inte inne i text utan sepparat.
  Hoppas ni får fortsatt problemfri segling mot Marquesasöarna.
  Hälsar Paul och Kerstin på sykerpa.com just nu på BVI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s