Framme i Nya Zealand!

De sista två dygnen gick i bidevindens tecken. Vi fick göra tre slag vartefter vinden vred, men kunde sen gå på ett ben under ett och ett halvt dygn och följa med vindvridning mot nordväst. Sista eftermiddagen hade vi en härlig öppen bog med allt mindre vågor. Vid 16-tiden torsdag 26 oktober hade vi land i sikte och klockan 22.57 var vi förtöjda vid karantänsbryggan i Marsden Cove Marina. När vi gick i den väl utprickade farleden upp mot Marsden Cove sniffade vi i luften och njöt av doften av land.
Efter en varm dusch inne i båten, ett par glas vin, ifyllande av papper inför inklareringen och gräddning av ett bröd, dök vi i säng och somnade som stockar. Det var öronbedövande tyst! Pelle tyckte båten kändes helt död. Inga vågor som forsade, ingen vind som susade/ylade, ingen motor. Och båten var totalt stilla. Ovan känsla efter att ha legat på svaj eller seglat i tre och en halv månad.
Nu på morgonen har vi klarerat in och haft besök av tullen och bio security-myndigheten. Trivsamma, serviceinriktade och effektiva. Nu är våra sopor omhändertagna och ris och havregryn slängda eftersom bio security tyckte sig se spår av några microskopiska djur när han lyste med ficklampa. Han var inte helt säker, men det kändes lugnast att slänga det. Nu är Q-flaggan nedtagen och Nya Zealands flagga hissad.
Nu går vi upp i floden till Riverside Drive Marina för att krama om Elisabet och Karl-Axel på Spray. De kom hit från Fiji tidigare i veckan.

8 tankar på “Framme i Nya Zealand!

 1. Ett Stort Grattis till er! Fantastiskt bra gjort Kramar Anders o Marie

  Skickat från min iPhone

 2. Vilken härlig upplevelse! Fantastiskt roligt att höra att ni ligger tryggt i hamn efter denna fas av otroliga äventyr. Stora kramar och ses snart!

 3. Fantastisk resa! Skönt att ni ligger tryggt i hamn! Vilka upplevelser! Mats o Kristins

 4. Gratulerer! Det har vært spennende å følge dere gjennom hele sesongen. Og interessant for oss som planlegger tilsvarende tur neste år. Vi er spent på hva dere gjør i neste sesong. Hilsen Bjørn og Eva fra Tatt av vinden

 5. Fantastisk resa ni gör!
  ”-Och vart ska du på din semester, då?
  -Säffle. Kan man få en kopp kaffe?”

 6. wow vad häftigt!!! Vi följer er med spänning då vi planerar att gå genom Panama i febr-mars. Nya Zeeland är något vi drömt om ända sedan vi var unga…
  Njut av att vara framme!
  Mvh
  Carina & Conny
  Ultimo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s