Ovanligt skönt med mellanlandning vid Minerva reef

Efter de två första dygnens segling blev det på eftermiddagen dag 3 dags för vår vän Yanne att träda i tjänst. Han fick brumma på i knappt två dygn innan vi fick vind igen och då kom vinden från ost. Så länge den ostliga vinden var måttlig, så fortsatte vi med nordnordostlig kurs för att förbereda oss för de starkare vindarna från ostnordost och nordost, då vi ville kunna falla av mer. Framåt kvällen dag 4 vred vinden mot ostnordost och ökade i styrka. Det blev en rätt obekväm natt och förmiddag med kulingvindar, regn, tre meter vågor snett framifrån och bidevindsbog. Tonvis med vatten vräkte över Loupan och oss, men vi tog oss framåt och kunde vid 14-tiden gå in genom passet på norra Minerva reef. Puh! Superskönt att ankra och det låg massor av båtar här denna gång och det fortsätter att strömma in båtar. Våra vänner, Angela och Reto på schweiziska katamaranen She San, hade kommit dagen innan och vi blev överbjudna på middag för att fira Angelas födelsedag. Hur lyxigt kan det bli?! Vid tiotiden somnade vi som stockar och har nu njutit en lång natts med regnet trummande mot taket. Passade ovanligt bra med en ordentlig avsköljning i sötvatten.
Det var många båtar som lämnade Nya Zeeland samtidigt som oss eller ett par dagar tidigare. Många har fått problem av olika slag längs vägen. Det har rapporterats om olika typer av läckage, motorproblem, trasiga vindroder, icke fungerande autopiloter och skörade segel. Vi lider med dem! Håkan, stort tack för påpekandet om segelstuven! Efter senaste insatsen för att täta och eldprovet sista seglingsdygnet, så verkar den just nu vara tät
Hur länge vi blir här vet vi just nu inte. Vi har inte detaljstuderat prognoserna än, men ryktet säger att det kan dröja innan vi får se några bra seglingsvindar som tar oss mot Savusavu och Fiji. Allt väl ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s