På väg från Minerva reef till Savusavu

De tre dagarna innanför North Minerva reef gick snabbt och vi sysselsatte oss med lite pyssel i båten och umgänge med seglarvänner, förutom lite vila förstås. Regnet öste ner större delen av tiden så det blev inget snorklande på revet. Sent på sista dagens eftermiddag kom solen fram och revlagunen låg helt spegelblank medan dyningarna brusade mot utsidan av revet. Magiskt!
Efter flitigt väderstuderande bestämde vi oss för att fortsätta mot Fiji och Savusavu på tisdagsmorgonen. Prognoserna visade brist på vind under minst ett och ett halvt dygn, men vi ville inte bli kvar under den tid som ett tropiskt lågtryck skulle passera och vem vet om det skulle bli bättre vindar efter det. Det tog sin tid att komma iväg, då ankarkättingen lagt sig kring ett korallhuvud. Pelle fick ett morgondopp med cyklopet för att kolla hur det låg till och vi drog oss också till minnes vad Angela på She San sagt när hon snorklade någon dag innan. Efter 45 minuter var vi i alla fall på väg ut genom passet.
Fram tills nu, på onsdag eftermiddag, har vi antingen gått för motor eller motorseglat i svaga vindar. Gårdagen bjöd på en hel del regn igen(!), men idag skiner solen för första gången på länge, bikinin har åkt fram och fläktarna inne i båten är startade. Mer regn är dock på väg. Senaste prognoserna visar på ännu längre period av svag vind och det var nog tur att Angela och Reto lånade oss lite mer diesel inför avfärden.
Vi har firat den svenska nationaldagen med rökt lax (från Norge!) och hovmästarsås. Vi avrundade det hela med lite godisbilar. SSB kanalen Gulf Harbour Radio spelade också den svenska nationalsången dagen till ära.
Nu önskar vi oss mer vind och mindre regn tills vi kommer fram. Vi räknar med att vara framme under fredagen. Allt väl ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s