Mot Nya Zeeland igen

Imorgon bitti lämnar vi Fiji efter drygt fyra fina månader här. Underbar ö-nation med de mest underbart vänliga och välkomnande människor.

Det sägs vara ett mycket bra väderfönster som precis öppnat sig idag. Det är ett långt fönster med ett högtryck som rör sig långsamt, vindriktningen är bra och om prognoserna stämmer så kommer vi ha vinden strax akter om tvärs större delen av vägen, vilket man inte alltid får mellan Fiji och Nya Zeeland. Enda minuset är att högtrycket är väl kraftfullt och det innebär starka vindar runt periferin, så första halvan av seglingen blir lite småstökig. Även denna gång använder vi MetBob som väderman.

Vi räknar med att vara framme om cirka en vecka. Sjöställ och varma kläder är framtagna och värmaren är provkörd. Allt väl ombord!

2 tankar på “Mot Nya Zeeland igen

  1. Äntligen! Vi håker tummarna och är med er hela vägen!!! Stort lycka till med alla förberedelser, stuvning och sista minuten grejer. Yoghurten blandad, brödet bakat och allt redo … hörs snart och vakar över er med MarineTraffic. Stora kramar från Robin och Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s