Fiji till Nya Zeeland, dygn 4 och 5

Nu är det tisdag morgon och Loupan glider fram med motorns hjälp sen några timmar. Solen har just gått upp över ett stillsamt hav där vinden bara blåser 4 knop . Så annorlunda än för några dagar sen när vågorna brusade och vräkte vatten över Loupan.
De senaste dygnen har bjudit på fin segling med avtagande vågor och vind runt 12-16 knop från ost, vilket betyder att vi seglat med cirka 60 grader skenbar vind. Värmaren har börjat få göra tjänst under natten, men vi upplever dagarna lite mindre kyliga än vi minns från förra året. Kanske har det att göra med det massiva högtryck som ligger över norra Nya Zeeland.
Idag blir det lite rensning bland bland frukt och grönt, eftersom de inte ska tas in till Nya Zeeland och vi hinner inte äta allt. Dessutom ska vi fylla i diverse blanketter inför inklareringen och hissa Q-flaggan.
Nu på morgonen har vi 150 sjömil till Opua, där vi klarerar in i morgon förmiddag och träffar lite seglarvänner, innan vi fortsätter ner till Whangerei. Vi stannar sannolikt bara ett par dagar i Opua, eftersom det kraftfulla högtrycket kommer att börja dra bort och ersättas av ett ettrigt lågtryck under helgen.
Vi ser fram mot att komma tillbaka ”hem” till Nya Zeeland och allt är väl ombord!

1 tanke på “Fiji till Nya Zeeland, dygn 4 och 5

  1. Härligt! Att ni börjar närma er och att vågorna avtagit. Hoppas ni får en behaglig segling i mål med mindre motor. 😊😊😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s