Framme i Savusavu

Igår morse kom vi fram, efter en precis så snäll segling som var prognosticerad. Inklareringen gick väldigt snabbt och kvinnan från hälsomyndigheten var med ombord på jollen som kom ut från marinan för att hjälpa oss förtöja i bojen. Vi befanns inte utgöra någon hälsorisk och fick ta ned den gula karantänsflaggan och istället hissa Fijis flagga. Sen var det dags för tull, immigration och bio-security. Tulltjänstemannen klarerade in oss förra året också och det blev ett trivsamt återseende och allt gick supersmidigt. Vi var den första av den dagens ankommande båtar och både igår och idag har det varit en strid ström av båtar på ingående. Kul att träffa många av dem som bara varit röster på VHF och kortvågsradio tidigare.

Efter en trevlig kväll iland tillsammans med ”seglarfamiljen” så har vi sovit väldigt gott i natt. Vi stannar här till efter helgen.

3 tankar på “Framme i Savusavu

  1. Gratulerar till en lyckad översegling även om den blev litet längre än planerat. Nu får ni lyssna till visdomsorden från Curly, han vet ju allt – om Fiji vill säga.
    Det har regnat och blåst i Lund, +12 grader, känns som april. Nuförtiden klagar ingen när det regnar, som det kan ändra sig.

  2. Allt väl hoppas jag. Det är länge sedan vi kunde njuta av uppdaterad info.

  3. Tack för påminnelsen 😀! Roligt att du saknar våra små berättelser. Det gav inspiration till att börja författandet idag 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s