Julen är här

Hur konstigt det än känns så är det jul här på Nya Zeeland också. Puhutukawa-träden, som också kallas ”New Zealand Christmas tree”, har blommat de senaste veckorna. De finns i mängder och blommar vackert julröda.

Årets ”hjulklapp” till Loupans besättning är ett par hjul till jollen. Vi har länge tyckt det känts som en synnerligen onödig sak, men med tidvatten och flacka sandstränder kan man få släpa/bära jollen kanske 50 meter eller mer om man har otur. Jollen med motor är hyfsat tung, så det känns bra med hjulen.

Vi har haft underbart sommarväder och nästan ingen vind under flera veckor, men lagom till jul blir det lite väderomslag. Ungefär som till midsommar hemma alltså och det är också ungefär som de firar jul här. För den som vill veta mer om ett äkta kiwi julfirande, kolla in länken nedan.

https://youtu.be/vIFrYdeQYFw

Och här en för oss alla känd julmelodi, men med kiwianpassad jultext.

https://open.spotify.com/track/5YGwN3hHXDqP9MCyj5nrkN?si=cP_O_cYJTt2ehEqcLg3YOw

Vi önskar er alla en riktigt God Jul, även om den för många blir annorlunda efter detta annorlunda år. Även om året inte blev som planerat har vi känt oss oerhört priviligierade här i Nya Zeeland, där vi större delen av tiden kunnat leva ett helt vanligt liv utan restriktioner. Vi hoppas att 2021 blir ett friskare år för hela världen! Kram till er alla från oss på Loupan.

5 tankar på “Julen är här

 1. Och riktigt rikt5igt god jul till er – nu går vi till Gyllene Freden för julbord

  Eva & Ingvar

  Ingvar Nilsson

  Nationalekonom & sommelier

  Karlshäll, 153 95 Järna

  08/551 520 69 070/531 94 34

 2. God Jul & Ett Gott Nytt År 2021
  🎄🤶⛄🍾🥂🇸🇪
  Kram från Karin och Kjell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s