Dag 4 Nya Zeeland till Fiji

Senaste dygnet har varit tämligen stökigt. Under natten mot tisdagen blåste det friskt från ost-sydost, cirka 20-25 knop. Vi hade och har cirka 70-80 grader skenbar vind. Vi seglade med två rev i storen och två rev i genua 3 och Loupan trivdes fint. Lite mindre bekvämt var det för besättningen på grund av att det blev väldigt oharmonisk sjö med vågor från olika håll, typ 2.5 – 3 meter. Vågorna kom in på styrbords sida med en period på 8-9 sekunder. Det blev mycket smäll och smack i sidan och ordentligt gung och sjöar som vällde in över däck och sittbrunn. Då var det skönt att kunna sitta och huka i vår lila ”hydda” under sprayhooden eller mest hålla sig inne. Idag har vinden avtagit något, men det är rejäla vågor. Prognoserna ger oss samma väder som idag ända fram till Fiji, men med lite måttligare vind.
Det är fortstås lite varmare idag än igår. Vattentemperaturen är 25 grader, solen går upp lite tidigare och vattnet är blåare.
Att segla är ett underbart (om än ibland lite obekvämt) sätt att resa. Man upplever verkligen hur omgivningen successivt förändras.

Allt väl ombord i vår gungande värld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s