Om oss

Vi, Ulla och Pelle, är ett par som båda jobbat och trivts i IT- och telekombranschen under hela våra yrkesverksamma liv. Under 2012-2013 var vi tjänstlediga från våra arbeten i 15 månader och seglade till Karibien med vår båt S/Y Loupan. Information om den seglingen finns här på bloggen. Vi fick verkligen blodad tand och redan när vi seglade hem båten från England bestämde vi oss för att ge oss ut och långsegla igen när vi skulle gå i pension.

För att långsegla krävs tid, pengar och hälsa. Någon har klokt sagt att de som har pengar ofta inte anser sig ha tid och när tiden finns, så har man inte längre hälsan. Vi har tagit fasta på det och under våren 2015 valt att sluta våra arbeten och gå i tidigare pension för att ge oss iväg igen. Den här gången siktar vi på att segla jorden runt, men mycket kan förstås ändras längs vägen. Vi tänker dela upp seglandet i etapper och vara hemma i Sverige med jämna mellanrum för att träffa vår kära familj och våra vänner. Vi hoppas också nu och då kunna få besök under resan.

Det känns spännande och priviligierat att få ha ett så här stort projekt tillsammans och det är ju ett äventyr, även om vi inte vill att det ska bli alltför äventyrligt. Vi ser fram mot många olika upplevelser som är annorlunda än vår vanliga vardag, där vi ska få möjlighet att upptäcka nya platser och människor.

Ingen av oss är uppvuxna i båt eller har seglat som barn. Däremot har vi båda tillbringat stora delar av våra sommarlov i sommarhus vid havet. Ulla kom i kontakt med segling via goda vänner (Tack Gunnar & Kicki!) och skaffade en liten segelbåt, en Debutant, tillsammans med sin före detta man och lärde sig på så sätt att segla. Pelle kom i kontakt med segling när han träffade Ulla, som vid det laget var hälftenägare till en Afrodite 25.. Vi har nu seglat tillsammans i nästan 40 år, med ett uppehåll under några år när barnen var i tonåren och ville göra annat.

Vartefter som våra båtar blivit större och vi lite mer erfarna så har seglingsturerna blivit allt längre och varje sommar när det blivit dags att vända hemåt efter semestern har vi pratat om att det vore roligt att fortsätta ännu lite längre – ”nu när vi kommit hit så vore det ju inte så långt till ….”. Det ledde så småningom till att vi gav oss iväg på seglingen till Karibien.

Vi har båda Förarbevis, Kustskepparexamen och Utsjöskepparexamen.

9 tankar på “Om oss

 1. Lycka till!
  Hittade er på marinetraffic. Vi ligger i Las Palmas men åker hem på lördag, Ipixuna (vår båt) kommer inte att göra ARCen i år utan segla i en liten eskader med två systerbåtar till Antigua veckan innan. Dock är det vår båt delägare som kommer att göra krossingen då man själv skall jobba 😦
  Vi kommer till V-inden över jul å ny år och nog ett par gånger till om jobbet å skolor tillåter 🙂
  Vi kanske ses då ngn stans?

  /Hjalmar

 2. hejsan! jag skriver er här eftersom jag anländer till las palmas den 19 november och ska försöka med allt ja kan för att hitta en båt som kan ta mig över atlanten.. nu är detta bara en liten chansning som jag skriver till er, men ja såg ert båtnamn på listan med ARC medlemmar för övergången. nu kanske inte ni behöver en extra kille för att ta er över den 25 november ? men kanske hör ni något när ni ligger där.. vem vet.. jag tänkte att detta var värt en chansning iaf. hursomhelst så sålde jag mitt hus och ägodelar för 3 månader sedan och nu drar jag iväg på äventyr (hitchingstyle) fast självklart är ja beredd på att betala för min lott ändå iaf för ARCén.. lycka till med er seglats!! /Johan

 3. Hej Johan,
  Vi har full besättning, men roligt att du hörde av dig. Lycka till med sökandet!

 4. Hej
  Mitt namn är Jeanette Henderson och ni var och besökte i vår bar, Sundowners i Tyrrel Bay Carriacou. Min dotter gav mig er email för att ni bla. ville ha Morgan Heritages spellista. Vilket jag gärna vill göra. Dock har jag tappat bort lappen med er email. Hör av er igen och jag skulle vara väldigt glad att få lite bilder som ni tog på vårt ställe. Min epost är jeanettehen@gmail.com
  Hoppas att snart få höra ifrån er.

 5. Hej!
  har försökt nå er på email men inte lyckats kanske har fel adress

  Ha det

  Lasse

 6. Hej Pelle,
  Hørte från Johan Olsson at ni numera seglade rundt på verdenshaven. Kan se at ni är tilbaks i Sverige. Ni får gärna kontakta mig om ni kommer förbi Danmark igen. Jag, och min familj, bor i Roskilde. Hälsningar, Palli (från micro-AXE tiden)

 7. Hej, vilken fin blogg och trevlig resa.. undra lite kort bara vart ni fått tag eller vem som gjort er stävstege?

  Med vänlig hälsning, Per

 8. Hej Pelle!
  Long time no see. Jag kommer att vara på Tobago fram till 4:e februari. Du har inte vägarna förbi?
  Bengt Amnehagen

 9. Lycka till och edert aventyr, ja det later fantastiskt. Mitt batlv ar reduserat till reparationer av min Suzi-Q / Beneteau Oceanis 440 som drabbades av skador i Australiens Whitsunday archipelago pga cyclonen Debbie i March i ar. Jag sag vind pa omkring 250km/h blasa bort vagorna pa havet, en syn jag nog aldrig glommer. ”Trust me” allt som sags om cycloner ar sant! Kraften ar rent obegriplig. Tre fairlead i gjuten metal sprack under rep-trycket. Sa var forsiktiga om ni hamnar i risk-zonen. Stuva bort allt lost och tre-dubbla med 1 inch rep! Dessbattre ar det numera liten risk till senare i ar.
  KUL att ni visade plotter och lat / long! Det uppskattas verkligen. Fair winds / Bob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s