Sommarens bästa dagar hittills

Vi har verkligen haft ett härligt svenskt sommarväder sen vi kom till Kungshamn. Soligt och shortstemperatur, men inte för varmt när man ska arbeta. Iskalla och fuktiga kvällar dock när solen gått ner. Omgivningarna är också väldigt fina med utsikt över både Bohusländska vita hus, klippor, sjöbodar och båtar. Vänder man sig om kan man också se diverse industrilokaler :-). Igår kväll hade en stackars tumlarbaby förirrat sig in i hamnen och vi fick se den plaska och leka med brännmaneter som de helt tydligt inte brände sig på. Hoppas den hittade sin flock igen!

Båtarbetet har fortsatt också idag och bland annat har Pelle satt upp en ny smäckrare motorlanterna (LED, som ska lysa när vi går för motor i mörker) och runda skyddande bågar. Den förra ville slita lite på förseglet och med tanke på hur många segeltimmar vi kommer att få så vore det inte så bra.

Innan kvällens sista arbetspass satt vi på bryggan i solen och åt räkor och tog ett glas vin. Sommarlyx! Nu är det nästan öronbedövande tyst och stilla i hamnen. Endast tomtarna Pelle och Ulla är vakna, men de är kanske också de morgontröttaste :-). Ha, ha, ha – just som detta skrivs så gick larmet i en verkstad bredvid. Får se hur detta avlöper och tyst är det verkligen inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s