Mot Australien – Dag 4 och 5

Hej alla följare!
Gårdagen bjöd på en fin seglingsdag med lagom stark sydostlig vind som gav oss en öppen bidevindsbog med 60-70 graders skenbar vind. Solen har fortsatt skina från en molnfri himmel och nätterna har varit stjärnklara. Den senaste natten var faktiskt betydligt svalare än vi vant oss vid och både långbyxor och långärmat åkte fram. Härlig sovtemperatur! Men vi rör ju oss söderut och det betyder svalare temperaturer här, även om det inte märks dagtid. I natt blev vinden svagare och svagare och vid 3-tiden tog vi ner seglen och Yanne tog vid. I skrivande stund nu på eftermiddagen har vi haft omväxlande segling, motorsegling & motorgång.
Kombinationen svag vind och 1-1,5 meter dyning ger verkligen lite speciella seglingsförhållanden men det är bara att anpassa sig. Spirbommen används flitigt.
Vi går just nu med direktkurs mot Bundaberg och räknar med att vara framme imorgon kväll (fredag kväll). Det börjar bli dags att ställa om klockan (en timme bakåt) till Australiens östkusttid (UTC +10), då kvällarna blivit väldigt ljusa och morgnarna mörka. Imorgon väntas vi beröras av svansen på ett lågtryck längre åt sydost, som enligt prognosen ska ge oss lite regn och vind från nord och nordväst. Bra riktning för oss som är på väg mot sydväst.

Allt väl ombord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s