Äntligen igång igen och Glad midsommar!

Det var länge sedan vi skrev på bloggen, men nu är vi igång igen!

Transporten av Loupan hem över Atlanten gick väldigt bra. Loupan kunde lossas i Southampton den 21 maj utan några skavanker och Pelle tog henne sedan de sju sjömilen till Hamble Point Marina där vi tog upp henne för några veckor på land.

Vi själva var hemma i Stockholm sammanlagt sex veckor och det var jätteroligt att träffa och krama om familj och vänner, men pricken över i blev förstås lille Wilmers ankomst den 22 april. Vi förvånandes också över alla saker som stod/låg i våra skåp. Behöver vi verkligen så här många saker?

Vi åkte tillbaka till Loupan för två veckor sedan och har ägnat oss åt vårrustning, som tog lite längre tid än vanligt beroende på det ostadiga engelska sommarvädret och några tusen små havstulpaner som följde med som fripassagerare från Karibien. Hamble Point Marina är ett trevligt och välordnat ställe och där finns allt som en båtägare behöver. Vi har också fått fin hjälp av Tony , den engelska Arcona-agenten, och hans besättning. Dessutom har han tagit ut oss på diverse trevligheter, som till exempel här på Royal Southern Yacht Club. Stor tack Tony, Jan, Kathy och Callum för all hjälp!

I måndags kunde Loupan sjösättas och vi fick lite varmt och vackert väder för att sätta på segel och slutvaxa överbyggnaden. Och så behövde det ju städas och stuvas om igen. Igår kväll gick vi över till Isle of Wight och Cowes. Idag har vi turistat i seglarmetropolen Cowes, som är ett riktigt mysigt ställe.

Nästan allting här bär spår av segling

Imorgon, på midsommarafton, ser vindarna bra ut och vi planerar att börja segla österut mot Dover, dit det är 110 sjömil. Eftersom vi tycker det är så nedrans kallt här, så tar vi paus i Eastbourne som ligger bra till på halva vägen. Vi måste ta hänsyn till tidvattenströmmarna, så vi kommer att starta först vid lunchtid och det blir därmed segling en bit in på kvällen. Vi tar midsommarfirande och matjesill i Eastbourne på lördag-söndag, då det ska bli blåsigt värre.

Glad Midsommar önskar vi er alla!

4 tankar på “Äntligen igång igen och Glad midsommar!

 1. Väldigt trevligt att höra från er på bloggen igen. Fantastiskt också att Loupan färdades så säkert och bra över Atlanten. Traditionellt midsommarfirande i Tångsätter i Närke. Varm och fint väder, inte ett regnmoln i sikte men rejält med vind. Allt väl och många kramar och god seglats
  Kicki & Gunnar

 2. Hemma igen efter att firat midsommar i goda vänners lag tillsammans med våra ”amerikanska familjemedlemmar” på Ljusterö. Vi tog Cordula dit med härlig halvvindssegling i skönt väder.
  Imorgon blir det sightseeing med bl a Drottningholm som mål.
  Segla väl och kramar
  Pia & Lasse

 3. Hei
  Godt å se at dere endelig er i gang igjen og at det gikk bra med loupan da dere ble lastet av Sampogracht.

  Mvh
  Torstein og Jane
  SY Enzo
  Norway

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s